Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen tast volledig in duister richting sprintrace: "Geen idee hoe goed we zijn"

Max Verstappen veroverde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna misschien ietwat verrassend de poleposition. In Q3 echter kwamen de omstandigheden op ietwat gelukkige wijze echter 'perfect' uit. Wat het voor de race betekent? Max Verstappen weet het net zo min als ieder ander.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen start de sprintrace voor de Grand Prix van Emilia-Romagna vanaf poleposition. Een mooi uitgangspunt, maar wat er vanaf de allereerste meters mogelijk gaat zijn? Verstappen tast daarover naar eigen zeggen volledig in het duister: "Het is natuurlijk top hoe de vrijdag is gegaan, maar we moeten de zaterdag nog maar afwachten om te zien hoe we ervoor staan", zo begint hij tegenover de camera's van Viaplay.

"Normaal gesproken blijft het namelijk gewoon droog en ik heb eigenlijk geen idee hoe goed we daarin gaan. We hebben in de kwalificatie wel even op slicks gereden, maar daarop moet je natuurlijk ook enige marge inbouwen, omdat je geen foutje wil maken waardoor je niet in Q3 zit. We gaan het zien", klinkt het voorzichtig.

Verstappen: "Dat kwam in Q3 perfect uit"

De uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna geeft geen representatief beeld van de onderlinge krachtsverhoudingen. Max Verstappen is niet werkelijk acht tienden sneller dan Charles Leclerc. In de vrije training waren de rollen nog omgedraaid en werd Verstappen fors op achterstand gereden.

In de kwalificatie echter kwam alles perfect bij elkaar voor Verstappen, ook al was het ook voor hem een allesbehalve makkelijke anderhalf uur kwalificeren: "Het was heel lastig, omdat het op die intermediates moeilijk is om temperatuur in de banden te krijgen. Je moest eigenlijk sowieso minimaal twee rondjes achter elkaar rijden."

En juist dat kwam Verstappen qua timing goed uit: "Dat kwam in Q3 perfect uit. Het was een sessie met veel rode vlaggen en daarna begon het ook weer een beetje te regenen en daarna was het gewoon voorbij. Uiteindelijk stonden we er op het juiste moment, dus dat was top."

Zagen we nu enige opluchting op het gezicht van Verstappen toen hij uit de auto stapte? Dat zou zomaar kunnen: "Het was een lange sessie die bijna een uur en drie kwartier duurde. Je bent al die tijd heel gefocust, omdat een foutje zo gemaakt is, zeker op een circuit als dit. Op een gegeven moment ben je dan ook wel blij dat de sessie voorbij is."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022