Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast volledig in duister richting sprintrace: "Geen idee hoe goed we zijn"

Max Verstappen veroverde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna misschien ietwat verrassend de poleposition. In Q3 echter kwamen de omstandigheden op ietwat gelukkige wijze echter 'perfect' uit. Wat het voor de race betekent? Max Verstappen weet het net zo min als ieder ander.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen start de sprintrace voor de Grand Prix van Emilia-Romagna vanaf poleposition. Een mooi uitgangspunt, maar wat er vanaf de allereerste meters mogelijk gaat zijn? Verstappen tast daarover naar eigen zeggen volledig in het duister: "Het is natuurlijk top hoe de vrijdag is gegaan, maar we moeten de zaterdag nog maar afwachten om te zien hoe we ervoor staan", zo begint hij tegenover de camera's van Viaplay.

"Normaal gesproken blijft het namelijk gewoon droog en ik heb eigenlijk geen idee hoe goed we daarin gaan. We hebben in de kwalificatie wel even op slicks gereden, maar daarop moet je natuurlijk ook enige marge inbouwen, omdat je geen foutje wil maken waardoor je niet in Q3 zit. We gaan het zien", klinkt het voorzichtig.

Verstappen: "Dat kwam in Q3 perfect uit"

De uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna geeft geen representatief beeld van de onderlinge krachtsverhoudingen. Max Verstappen is niet werkelijk acht tienden sneller dan Charles Leclerc. In de vrije training waren de rollen nog omgedraaid en werd Verstappen fors op achterstand gereden.

In de kwalificatie echter kwam alles perfect bij elkaar voor Verstappen, ook al was het ook voor hem een allesbehalve makkelijke anderhalf uur kwalificeren: "Het was heel lastig, omdat het op die intermediates moeilijk is om temperatuur in de banden te krijgen. Je moest eigenlijk sowieso minimaal twee rondjes achter elkaar rijden."

En juist dat kwam Verstappen qua timing goed uit: "Dat kwam in Q3 perfect uit. Het was een sessie met veel rode vlaggen en daarna begon het ook weer een beetje te regenen en daarna was het gewoon voorbij. Uiteindelijk stonden we er op het juiste moment, dus dat was top."

Zagen we nu enige opluchting op het gezicht van Verstappen toen hij uit de auto stapte? Dat zou zomaar kunnen: "Het was een lange sessie die bijna een uur en drie kwartier duurde. Je bent al die tijd heel gefocust, omdat een foutje zo gemaakt is, zeker op een circuit als dit. Op een gegeven moment ben je dan ook wel blij dat de sessie voorbij is."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"