Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast volledig in het duister over de GP van Oostenrijk

Gaat Max Verstappen winnen? Met hoeveel verschil? Is het gat kleiner geworden, of kan hij weer domineren met een voorsprong van twintig seconden? De Nederlander weet het niet.

In aanloop naar het Grand Prix-weekend in Oostenrijk mocht Max Verstappen even buiten spelen in een monstertruck! Samen met Yuki Tsunoda racete hij in de enorme bolides. Dat hebben de billen van Max gemerkt!

"Het was pijnlijk", lacht hij. "Ik dacht dat de ophanging beter werk zou leveren, maar dat was niet zo, dus ik sprong nogal in het rond", lacht hij. "Ik heb niet gewonnen van Yuki, maar ik had natuurlijk wel een nadeel qua gewicht. Wel veertig kilo volgens mij! We hadden een leuke dag, dat is het belangrijkste", knipoogt de kampioen.

Hoe dominant?

Het is de thuisrace van Red Bull, maar wel de eerste ooit zonder oprichter Dietrich Mateschitz. Hij overleed vorig jaar. Verstappen wil graag winnen, ook voor Dietrich, maar dat is altijd het doel.

"We hebben al heel wat Grands Prix achter de rug zonder Dietrich aan onze zijde. Je moet er mee leren leven. We racen om hem trots te maken en zijn nalatenschap hoog te houden. We vinden het altijd mooi om hier te zijn, onze home Grand Prix. We gaan proberen te winnen."

En gaat dat hem lukken? Kan hij het gat vergeleken naar de concurrentie met het weekend in Canada weer vergroten? "Ik weet het echt niet", zo haalt hij de schouders op. "In een sprintraceweekend kan er veel fout en goed gaan. We gaan het zien. We kunnen speculeren, maar op zondag zien we het wel."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken