Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Te makkelijk om te zeggen dat ik Hamilton verslagen had in een Ferrari"

Sebastian Vettel kreeg dit seizoen veel kritiek nadat hij door diverse fouten zijn titeldroom in de ijskast moest zetten. Max Verstappen vindt het te makkelijk om te roepen dat hij wel kampioen was geworden in een Ferrari.

Sebastian Vettel gooide de leiding in het WK weg tijdens zijn thuisrace, door in leidende positie te crashen. Vervolgens volgden nog diverse fouten, waardoor Lewis Hamilton fluitend naar zijn vijfde wereldtitel reed.

Sky Sports stelde Max Verstappen de vraag of hij de klus in een Ferrari wel had geklaard. De Red Bull-coureur waagde zich niet aan een voorspelling. "Dat is lastig te zeggen, maar ik denk dat als Sebastian het opnieuw mocht doen hij veel dichter bij Lewis stond. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ik het beter zou doen, maar misschien had ik andere fouten gemaakt." "Ferrari had een goede auto, maar over het geheel genomen was Mercedes het betere team", aldus Verstappen. Critici spreken van een 'Italiaanse chaos' die ontstaat op het moment dat Ferrari onder druk komt te staan. Voor het tweede jaar op rij was het verval van de Italianen na de zomerstop gigantisch.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'