© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Te makkelijk om te zeggen dat ik Hamilton verslagen had in een Ferrari"

18 nov. 2018 14:31 Ruud Dimmers 3 reacties
Sebastian Vettel kreeg dit seizoen veel kritiek nadat hij door diverse fouten zijn titeldroom in de ijskast moest zetten. Max Verstappen vindt het te makkelijk om te roepen dat hij wel kampioen was geworden in een Ferrari.

Sebastian Vettel gooide de leiding in het WK weg tijdens zijn thuisrace, door in leidende positie te crashen. Vervolgens volgden nog diverse fouten, waardoor Lewis Hamilton fluitend naar zijn vijfde wereldtitel reed.

Sky Sports stelde Max Verstappen de vraag of hij de klus in een Ferrari wel had geklaard. De Red Bull-coureur waagde zich niet aan een voorspelling.

"Dat is lastig te zeggen, maar ik denk dat als Sebastian het opnieuw mocht doen hij veel dichter bij Lewis stond. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ik het beter zou doen, maar misschien had ik andere fouten gemaakt."

"Ferrari had een goede auto, maar over het geheel genomen was Mercedes het betere team", aldus Verstappen. Critici spreken van een 'Italiaanse chaos' die ontstaat op het moment dat Ferrari onder druk komt te staan. Voor het tweede jaar op rij was het verval van de Italianen na de zomerstop gigantisch.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen