Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ten einde raad na tweede uitvalbeurt in drie races: "Dit is heel slecht"

Max Verstappen won weliswaar de Grand Prix van Saoedi-Arabië, in Bahrein en nu in Australië viel hij uit. Hij zakt daardoor naar de zesde plek in de WK-stand, tot frustratie van de Nederlander, die geen idee heeft wat het probleem was.

Max Verstappen was niet bij machte om het Charles Leclerc lastig te maken tijdens de Grand Prix van Australië. Hij zag zijn tweede plaats uiteindelijk zelfs in rook opgaan door toedoen van een probleem met zijn Red Bull-bolide. De Nederlander viel uit met een brandende wagen. Het was zijn tweede uitvalbeurt in drie races. Na afloop van de race stond hij met veel vragen voor de camera van Viaplay . "Dit was heel slecht. Ik weet niet wat ik er op dit moment van moet maken. Er is veel werk aan de winkel. Ik heb geen idee wat het probleem was, het team weet het ook nog niet. Straks krijgen we de auto terug, dus dan zien we het wel. Twee keer uitgevallen in drie races... dus ja...", zegt hij al zuchtend. Check hieronder de uitvalbeurt van Verstappen. Artikel gaat daarna verder.

Ferrari op alle vlakken beter

Ook zonder zijn uitvalbeurt was Verstappen niet verder gekomen dan P2. Hij vrat zijn banden op, terwijl Leclerc daar geen last van had. De conclusie is dan ook helder: werk aan de winkel voor Red Bull. "Het was een moeilijk verhaal, want op alle banden hadden we veel slijtage." "Ik moest mijn banden te veel managen om de race uit te kunnen rijden, dus dat was ook waardeloos. Het had misschien meer met het asfalt te maken, maar over het algemeen vind ik dat Ferrari elke wedstrijd beter is met de banden. Dat is ook iets waar we naar moeten kijken", aldus de Limburger. Check hieronder de volledige reactie van Verstappen.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af