Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen ten einde raad na tweede uitvalbeurt in drie races: "Dit is heel slecht"

Max Verstappen won weliswaar de Grand Prix van Saoedi-Arabië, in Bahrein en nu in Australië viel hij uit. Hij zakt daardoor naar de zesde plek in de WK-stand, tot frustratie van de Nederlander, die geen idee heeft wat het probleem was.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen was niet bij machte om het Charles Leclerc lastig te maken tijdens de Grand Prix van Australië. Hij zag zijn tweede plaats uiteindelijk zelfs in rook opgaan door toedoen van een probleem met zijn Red Bull-bolide. De Nederlander viel uit met een brandende wagen. Het was zijn tweede uitvalbeurt in drie races.

Na afloop van de race stond hij met veel vragen voor de camera van Viaplay. "Dit was heel slecht. Ik weet niet wat ik er op dit moment van moet maken. Er is veel werk aan de winkel. Ik heb geen idee wat het probleem was, het team weet het ook nog niet. Straks krijgen we de auto terug, dus dan zien we het wel. Twee keer uitgevallen in drie races... dus ja...", zegt hij al zuchtend.

Check hieronder de uitvalbeurt van Verstappen. Artikel gaat daarna verder.

Ferrari op alle vlakken beter

Ook zonder zijn uitvalbeurt was Verstappen niet verder gekomen dan P2. Hij vrat zijn banden op, terwijl Leclerc daar geen last van had. De conclusie is dan ook helder: werk aan de winkel voor Red Bull. "Het was een moeilijk verhaal, want op alle banden hadden we veel slijtage."

"Ik moest mijn banden te veel managen om de race uit te kunnen rijden, dus dat was ook waardeloos. Het had misschien meer met het asfalt te maken, maar over het algemeen vind ik dat Ferrari elke wedstrijd beter is met de banden. Dat is ook iets waar we naar moeten kijken", aldus de Limburger.

Check hieronder de volledige reactie van Verstappen.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x