Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen testte toch wel ter voorbereiding op GP Oostenrijk

Red Bull Racing werkte afgelopen donderdag een test af ter voorbereiding op de Grand Prix van Oostenrijk. Alexander Albon reed namens het team zo'n honderd kilometer op Silverstone. Max Verstappen was er niet bij, maar dat wil niet zeggen dat hij niet getest heeft.

In aanloop naar de verlate seizoensstart in Oostenrijk besloten enkele teams om hun coureur(s) al enkele ronden te laten rijden. Sommige teams kozen voor een twee jaar oude bolide, sommige voor de huidige wagen. Red Bull koos afgelopen week ook voor de bolide waar over een week in Oostenrijk mee zal worden geracet. Op Silverstone kreeg Alexander Albon de eer om in de Red Bull RB16 te stappen om een 'filmdag' af te werken, waarbij hij maximaal honderd kilometer mocht rijden. Vanwege de coronarestricties in Groot-Brittannië moest Max Verstappen de dag aan zich voorbij laten gaan. Op Silverstone werd er door Red Bull ook uitgebreid getraind om de nieuwe protocollen, die vanwege het coronavirus in het leven zijn geroepen, te testen. Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt: "Het was fantastisch om de auto weer op de baan te zien", zo laat hij weten in gesprek met Ziggo Sport . "Je realiseert je dan weer waarom je dit allemaal doet. De RB16 in actie, met prachtig weer op Silverstone, het was geweldig. Ook was de test bedoeld voor de mannen in het team, om vertrouwd te raken met de nieuwe procedures en regels waaraan moeten worden voldaan." Tekst gaat verder onder de afbeelding

"De mondkapjes waren wennen", zo vervolgt Horner. "Zeker wanneer het warm is, voelt het beklemmend. De jongens binnen het team kennen hun rol allemaal zo goed, dan is soms een blik al voldoende. Dat verlies je nu met die mondkapjes wel. We moeten er aan wennen, het voelde anders. Ook aan de pitmuur moeten we deze maskers gaan dragen. Het was dan ook goed om dit te trainen", aldus de Brit. Max Verstappen was dus niet bij de test op Silverstone aanwezig, omdat hij dan twee weken in quarantaine had gemoeten. Zijn afwezigheid is echter niet in het nadeel van de Nederlander geweest, denkt Horner. Sterker nog, Verstappen heeft op andere manieren meer dan genoeg getest. "Toen de Britse quarantaineregels bekend werden, hebben we gesproken met Max. Het zou niet logisch zijn om hem twee weken lang te isoleren in Groot-Brittannië voordat hij in de auto mocht rijden. In die periode heeft hij op andere manieren veel meer kunnen bereiken. Zo reed hij op verschillende auto's op diverse banen", erkent de teambaas. "Het zou daarom ook niet logisch zijn om hem slechts vijftig kilometer te laten rijden, iets dat hij na een vijftal ronden op de Red Bull Ring ook afgelegd heeft. Een testdag op showbanden, dat zou hem geen voordeel opleveren, al helemaal niet ten opzichte van twee weken in quarantaine", zo luidt de conclusie van Horner. Krijgen we de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Mogen we Ferrari al uitvlakken? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"