Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen toch niet helemaal blij: "Dit is niet hoe ik het wil hebben"

Max Verstappen pakte de pole, maar zo dominant als tijdens de testdagen leek Red Bull niet. Daar moet het team eens goed naar gaan kijken, want de Nederlander is niet helemaal blij met zijn auto.

Poleposition! Dat hoorde Max Verstappen in zijn oren aan het einde van Q3 in Bahrein. De Red Bull-coureur start de GP van Bahrein op zondag vanaf de eerste startplek, maar helemaal vlekkeloos verliep het weekend tot nu toe nog niet. Werk aan de winkel in aanloop naar de volgende race, zo weet Max al te melden. "Ja, het was beter dan verwacht na alle problemen die ik tot nu toe in het weekend heb gehad, waardoor we geen goede balans wisten te krijgen. In de kwalificatie kwam het nog redelijk bij elkaar, maar het zijn wel een paar dingen die we voor het volgende raceweekend op moeten lossen", is hij serieus voor de microfoon van Viaplay .

Niet hoe Max het wil hebben

In tegenstelling tot de testdagen, voelt de Red Bull RB19 tijdens het raceweekend in Bahrein heel anders aan. Ook beide coureurs voelen weer andere dingen, dus daar klopt iets niet. Verstappen is daar niet over te spreken als hij wordt gevraagd naar zijn opmerking over de 'dingen die voor het volgende raceweekend opgelost moeten zijn'. Hij legt uit: "Er zijn onderdelen die op beide auto's zitten, maar die niet helemaal overeenkomen met elkaar, terwijl dat eigenlijk wel dezelfde onderdelen moeten zijn qua performance. Dat zijn wel van die dingetjes waar we naar moeten gaan kijken." Toch pakt hij de pole en is zijn missie vooralsnog geslaagd. Alhoewel, Max denkt daar niet helemaal hetzelfde over. "Ik vind niet dat het nu wel opeens heel erg gelukt is. We proberen er het beste van te maken. De balans was op zich wel iets beter dan de afgelopen sessies, maar dit is nog steeds niet hoe ik het wil hebben. Daar zit dus nog zeker wel wat marge."

Beter in de race?

De punten worden echter pas verdeeld op zondag en als Verstappen naar de concurrentie wordt gevraagd, zegt hij opgelucht te zijn dat het snelle Aston Martin pas op plek vijf is terug te vinden. Toch moet Red Bull vooral naar zichzelf kijken, benadrukt de tweevoudig wereldkampioen. "Qua raceruns zien we er over het algemeen beter uit dan over een ronde. Wie er tot nu toe het dichtste bij hebben gezeten in de raceruns is Aston Martin, maar die starten gelukkig iets verder naar achteren. We moeten ons echter gewoon op onszelf concentreren en daar het beste uithalen." Check hieronder het interview met Max.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'