Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen was toch zieker dan hij dacht: "Twee ronden nodig om normaal te kunnen ademen"

Max Verstappen kijkt uit naar de break tussen de Formule 1-races, na de GP van Australië. Voorafgaand aan de tweede race van het seizoen was de Nederlander toch wat zieker dan gedacht en een maand zonder race moet hem goed doen. In Melbourne zegt hij al wel weer 'oké' te zijn.

Na de Grand Prix van Australië kent de Formule 1 een korte break van een maand voordat er weer wordt geracet in Bakoe, eind april. Geen overbodige luxe voor Max Verstappen, die het vooral voorafgaand aan de vorige race zwaar had vanwege een buikgriep. De buikgriep bleek toch wat heftiger te zijn dan hij eerst dacht. Als hij wordt gevraagd naar de maand zonder Grand Prix, moet hij toegeven dat hij er wel op zit te wachten. "Een aantal weken geleden had ik gezegd dat ik er niet naar uitkeek, maar daarna werd ik best ziek en sindsdien heb ik het lastig gehad. Vooral in de laatste race", zegt hij in Melbourne tegen de aanwezige media, waaronder RacingNews365 . "In de drie weken zonder race kan ik weer volledig fit worden, dus in die zin is het goed dat er even een pauze is. Normaal gesproken geef ik de voorkeur aan doorgaan met racen. Het is daarnaast niet zo dat we nu meer kijken naar het sneller maken van de auto. Dat is een natuurlijk proces, maar het blijft wel raar om drie weken vrij te hebben zo vroeg in het seizoen."

Eén ronde rijden, twee ronden bijkomen

Verstappen voelt zich in Melbourne weer een stuk beter dan twee weken eerder het geval was. De Red Bull-rijder moet toegeven dat hij in Djedda voor het eerst te maken kreeg met fysieke belemmeringen. "Ik weigerde dat langere tijd te geloven. Thuis was ik echter heel ziek: ik kon nauwelijks lopen en het voelde alsof ik een long miste." "Toen het raceweekend eenmaal was aangebroken, dacht ik dat het allemaal weg was. Normaal gesproken is het ook zo dat je je na twee of drie dagen wel weer beter voelt, maar toen ik in de auto stapte voor de eerste vrije training... zelfs één performance run was al zwaar. Ik had na iedere ronde twee rondjes nodig om weer normaal te kunnen ademen." "Het was de eerste keer dat ik mijzelf fysiek gelimiteerd voelde. Dat is aardig frustrerend in de auto." In Australië gaat het volgens Verstappen weer stukken beter, al is een pauze om bij te komen ook niet verkeerd. "Sinds de vorige race heb ik hard gewerkt aan verbetering en het is ook beter geworden, dus dit weekend moet het oké zijn." "Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Je loopt wel eens een virus op, maar hopelijk was dit het dan voor de rest van het jaar. Het zal nu wel oké zijn", zo sluit hij glimlachend af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"