Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen totaal verrast door agressieve nieuwe Red Bull-bolide: "Wauw!"

Max Verstappen fronste wel even zijn wenkbrauwen toen hij eind vorig jaar de tekeningen voor zijn nieuwe Red Bull-bolide zag. De RB20 is namelijk best wel veranderd ten opzichte van de RB19. 'Wauw', zo klonk de eerste reactie van de drievoudig Formule 1-kampioen.

Verstappen RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Max Verstappen zal dit jaar in de RB20 aan het Formule 1-seizoen beginnen. Deze donderdag werd de auto voor het eerst aan de wereld getoond. De nieuwe Red Bull is op het eerste gezicht een agressieve doorontwikkeling van de RB19. Tegenover onder meer RacingNews365 deelt de drievoudig F1-kampioen zijn eerste mening over zijn nieuwe strijdwapen.

"Ik ben best blij met de richting die we op zijn gegaan met de nieuwe auto", stelt hij. "Tijdens het laatste raceweekend van het vorige seizoen zag ik voor het eerst de tekeningen. 'Wauw, dat is op een manier best wel anders', dacht ik toen. Ze zijn niet conservatief geweest, laten we het zo zeggen."

En precies dat is waarom hij zo van Red Bull houdt. "Dat vind ik zo leuk aan dit team. We hadden al een geweldig pakket, maar ze hebben de kans gegrepen om all out te gaan en het nog beter te maken. De tijd zal het uitwijzen of het echt, echt heel goed is. Als ik iedereen binnen het team zie, dan zijn ze heel blij met wat ze hebben bereikt."

Gevraagd naar de agressieve ontwikkeling van zijn team, vindt Verstappen dat een net wat te overdreven term. "Ik zou zeggen dat het 'gecontroleerde agressiviteit is'. Iedereen is heel blij met wat we hebben gedaan. Er zijn geen vraagtekens of iets dergelijks, het is niet alsof het team niet helemaal zeker is over de ontwikkeling."

Een Mercedes-stijl motorkap? "Ik zou het nog steeds Red Bull-stijl noemen", knipoogt hij. "Maar ik snap wat je bedoelt."

In Bahrein begint het pas echt

Toch is het allemaal nog geen garantie voor succes, benadrukt Verstappen. "We weten nog niets, want we kunnen niet controleren wat de andere teams hebben gedaan."

Op dinsdag voelde Verstappen de RB20 al aan de tand tijdens een filmdag, maar aan de hand daarvan kon hij geen conclusie trekken. "Het was glad en koud", reageert hij op de vraag hoe het ging. "Alles was prima, maar het was letterlijk een filmdag. De auto startte goed. Het draait erom dat alles werkt."

"Vanaf daar wordt de auto namelijk naar Bahrein gestuurd. Daar begint het pas echt en daar leer je meer over de auto. Je werkt een programma af en doet verschillende soorten runs."

Ook interessant:

Red Bull boezemt concurrentie angst in met radicale F1-bolide

Red Bull maakte veel tongen los met de presentatie van de nieuwe RB20, want Max Verstappen gaat met een zeer radicaal concept zijn wereldtitel verdedigen. RacingNews365 neemt in de onderstaande video alle ins en outs van de bolide met je door.

Alles over de nieuwe Red Bull RB20 van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China