Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen treedt met poleposition in voetsporen Honda-boegbeeld Senna

Eindelijk was daar de geweldige start waar Red Bull al jaren naar verlangt. Max Verstappen pakte de poleposition voor de eerste Grand Prix van het jaar, iets dat voor Honda ook al even geleden was.

Direct na de kwalificatie kroop Honda in de social media-pen om een mooie wetenswaardigheid te noteren. De Japanners vierden voor het eerst sinds 1991 een poleposition tijdens de openingsrace van het Formule 1-seizoen. De laatste keer gebeurde dat toen niemand minder dan Ayrton Senna voor McLaren poleposition pakte voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Honda werkt zich voor Red Bull en Verstappen uit de naad zoals het dat ook eind jaren '80, begin jaren '90 deed voor de geliefde Braziliaan. Een betere start kan Honda zich niet wensen in het laatste jaar waarin het als motorfabrikant te zien zal zijn. Men wilde nog één keer alles geven en haalde de introductie van de motor die eigenlijk bedoeld was voor 2022 met een jaar naar voren. Het was een riskante operatie en zowel door Red Bull als de Honda-werknemers zelf werd er getwijfeld of alles wel haalbaar was in slechts zes maanden tijd. Vandaag echter kreeg men voorzichtig antwoord op die vraag. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner viel de prestatie van Verstappen en Honda op. "Het is de eerste keer dat Red Bull de poleposition verovert tijdens het eerste raceweekend van het seizoen sinds Sebastian Vettel in 2013 en het is de eerste keer voor Honda sinds Senna in 1991! Je weet nooit precies waar je staat voorafgaand aan de eerste race van het jaar, voordat alle wagens met weinig brandstof rijden en de motoren volledig open staan." "Het zat heel dicht op elkaar in Q2 en Mercedes leek een klein voordeel te hebben op de medium band, maar op de zachte banden sloeg Max terug!", jubelt hij. "Het hele team heeft enorm hard gewerkt tijdens de winter om ons in deze positie te krijgen. Zondag wordt het spannend en Mercedes heeft er echt een extra schepje bovenop gedaan. Twee weken geleden schreef iedereen hen af en nu staan ze er weer, zoals wij hadden verwacht. Het wordt een enorme uitdaging om hen te verslaan, maar we starten vanaf de best mogelijke plek!"

1375845690497196035

30 years since last taking pole at a season opener 📚 @Max33Verstappen takes Honda power to the front once again 👏👊 #Quali #PoweredByHonda pic.twitter.com/HffRmRpbqi — Honda Racing F1 (@HondaRacingF1) March 27, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi