Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen trekt eerste conclusie over de voorsprong van Red Bull

Max Verstappen ziet dat de voorsprong van Red Bull niet zo groot is als een jaar geleden. Het zit allemaal dichter op elkaar, zo luidt zijn conclusie na de kwalificatie in Bahrein.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de testdagen leek er geen twijfel te zijn: Max Verstappen gaat die pole en de zege wel even pakken in Bahrein. Op weg naar de kwalificatie was iedereen toch niet meer 100% overtuigd. Ook Max Verstappen was lang niet zeker of hij wel even de pole zou gaan pakken. In Q3 kwam alles uiteindelijk toch samen, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

"De testdagen gingen goed, maar dit weekend staat er veel wind, waardoor het wat lastiger was om de balans in orde te krijgen. We hebben constant, tot aan de kwalificatie, aan de set-up gewerkt. Ik denk dat we goede verbeteringen hebben doorgevoerd, waardoor we een goede ronde konden rijden in Q3."

"In Q3 vond ik wat meer grip, op een of andere manier. In de eerste run voelde het niet goed aan, de banden deden niet wat ik wilde. In de laatste ronde voelde het vanaf de eerste bocht al beter."

Voorsprong geslonken

Ten opzichte van een jaar geleden, is de voorsprong van Red Bull en Verstappen kleiner geworden, zo oordeelt de drievoudig kampioen. "Het zat heel dicht op elkaar, maar de omstandigheden waren gewoon lastig dit weekend. Als je alles perfectioneert, dan kan je in een bocht een tiende of anderhalve tiende van een seconde winnen."

"In Q2 en vooral Q3 lukte ons dat en werden we steeds wat sneller. Tijdens de gehele kwalificatie kon je zien dat de gaten klein waren, dus je wist aan het begin van Q3 echt nog niet wie de pole zou gaan pakken. Dat was spannend om te zien!"

"Het voelt alsof het allemaal dichter op elkaar zit, want tot aan de kwalificatie hadden we nog geen fijn gevoel", vervolgt hij. "Vorig jaar was dat een beetje beter en waren we sterker tijdens het raceweekend in Bahrein. Dus ja, we gaan zien hoe dat zich ontwikkelt dit jaar", aldus de Nederlander.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China