Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen: "Dan komt dat vanzelf wel"

Max Verstappen heeft zijn 2022-titel al in zijn zak zitten, maar zijn werkgever Red Bull wil in de strijd der teams natuurlijk maar al te graag Mercedes definitief van de troon stoten. Dit weekend kan het al gebeuren en Verstappen wil zijn team daar maar al te graag bij helpen.

Max Verstappen gaat altijd goed in Texas. Vorig jaar beleefde hij zijn persoonlijke hoogtepunt op het Circuit of the Americas, door daar een belangrijke overwinning te scoren op weg naar zijn eerste wereldtitel. De Red Bull-coureur hoopt dat kunstje dit weekend te kunnen herhalen, zo vertelt hij in aanloop naar het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten. "Ik vind het geweldig om weer terug in Austin te zijn. Ik hou van deze stad en van het circuit. Om hier vorig jaar te winnen was geweldig en ik ben benieuwd wat we dit weekend kunnen bereiken."

Focus op wereldtitel voor teams

Alhoewel Verstappen al kampioen is, hangen de slingers nog niet uit. Nee, de Nederlander wil ook zijn team aan de constructeurs titel helpen. Het zou de eerste titel zijn voor Red Bull als team sinds 2013, waarna Mercedes er acht jaar op rij mee vandoor ging. Max heeft er vertrouwen in dat die constructeurstitel er zal komen, maar dan moet het team wel goed haar best blijven doen. "Het was speciaal om in Japan de titel binnen te halen. Ik heb dit nog niet uitgebreid kunnen vieren, want we zijn nog steeds gefocust op het winnen van de constructeurstitel." "Het ultieme doel is natuurlijk om beide titels te winnen", vervolgt de tweevoudig F1-kampioen. "Maar dan moeten we wel gefocust blijven. Als we goed presteren, dan komt dat wel. Ik kijk uit naar de vier laatste races", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden