Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt negatief oordeel over nieuwe F1-kalender en zijn toekomst in de sport

Max Verstappen is niet blij met de grootte van de nieuwe Formule 1-kalender. De 24-koppige racekalender duwt de Nederlander langzaam richting de Formule 1-uitgang.

Op woensdag kwam de nieuwe Formule 1-kalender voor 2024 naar buiten. Daarop staan maar liefst 24 races. Nog niet eerder werden er zoveel verreden tijdens een seizoen, al stonden er op de kalender van dit jaar origineel ook 24. Door de afgelasting van de races in China en Imola zijn dat er nu 22. Max Verstappen is, niet geheel verrassend, niet te spreken over de uitpuilende kalender. In de ogen van de Red Bull-coureur zijn het te veel races, iets dat hij al meermaals heeft aangegeven. Aangezien hij tot en met 2028 onder contract staat bij Red Bull, moet hij het nu simpelweg accepteren. "Voor mij zijn dat te veel Formule 1 Grands Prix", zo klinkt het eerste oordeel van de tweevoudig wereldkampioen. "Maar ik moet er mee leven. Het is wat logischer, de manier waarop de kalender is ingedeeld. Dat is wat beter voor iedereen in ieder geval", zo ziet hij toch nog een positief puntje.

Verstappen: "Dit helpt absoluut niet"

Al met al is Verstappen momenteel niet bepaald tevreden met de vooruitzichten in de Formule 1. De toename in het aantal sprintraces zit hem dwars, net als de nieuwe motorreglementen voor 2026. Tel daar de steeds groter wordende kalender bij op en de kans lijkt reëel te zijn dat Max eind 2028, als zijn huidige contract bij Red Bull afloopt, een punt achter zijn F1-loopbaan zet. Dat kan hij zelf niet ontkennen. "Er moeten nog wat meer dingen samen komen voordat ik de knoop doorhak om na 2028 te blijven, maar al deze dingen helpen absoluut niet." Volgens Russell is het overigens allemaal kletspraat. Verstappen zou door het dreigen met pensioen te gaan alleen maar meer geld los willen kweken bij Red Bull .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"