Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt zijn oordeel over Perez of Ricciardo als Red Bull-teamgenoot

Wie wordt in de toekomst de teamgenoot van Max Verstappen? Wat vindt de Nederlander zelf van de prestaties van de twee voornaamste kandidaten? Hij velt zijn, voorzichtige, oordeel over het duo Daniel Ricciardo en Sergio Perez. Maar wie wil hij het liefste als teamgenoot?

Ricciardo Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Afgelopen weekend was een weekend met twee gezichten voor de twee kandidaten voor het Red Bull-zitje naast Max Verstappen. Daniel Ricciardo schitterde, Sergio Perez schutterde. Max Verstappen reed op zijn beurt met relatief gemak naar de zege en velt enkele dagen later zijn voorzichtige oordeel over de prestaties van zijn Red Bull-'teamgenoten'. Dat Ricciardo kort na zijn terugkeer AlphaTauri op overtuigende wijze van plek tien naar plek acht in het kampioenschap liet stijgen, verbaast Verstappen allerminst.

"Het is hetzelfde als fietsen. Dat verleer je ook niet, toch? Dat zijn dingen waar ik niet verrast door ben. Natuurlijk, je hand, daar heb je nog last van, maar als je in de auto zit en de adrenaline door je lichaam giert, dan heb je er automatisch minder last van. Én, in Mexico is het minder zwaar omdat het zo hoog gelegen is. Natuurlijk, hij had een echt een super weekend en hij heeft het allemaal top gedaan, maar ik denk niet zoiets van 'wauw, hoe kan dat?'. Ik weet wat Daniel kan, dus dat is niet iets waar ik bij stil sta", is hij goudeerlijk.

Perez in minder blakende vorm

Tegelijkertijd velt Verstappen ook zijn oordeel over zijn huidige teamgenoot, Checo Perez. Hij worstelt al een tijdje naast Verstappen, die meer dan het dubbele aantal punten heeft gescoord dan de Mexicaan. Het verschil tussen Verstappen en Perez op P2 is zelfs groter dan het verschil tussen Perez en nummer laatst in het klassement Nyck de Vries.

Wat vindt Verstappen van het feit dat Perez niet in de beste vorm van zijn leven verkeert en de hete adem van Mercedes-rivaal Lewis Hamilton in zijn nek voelt? “Goede vraag. Aan het eind van de dag zou ik niet de enige moeten zijn die punten scoort. Ik heb er vertrouwen in dat Checo voor hem (Lewis, red.) moet kunnen blijven. We hebben de betere auto."

Welke teamgenoot?

Op de vraag wat Verstappen vindt van het feit dat de media speculeren over een mogelijke terugkeer van Daniel Ricciardo bij Red Bull, antwoordt hij. "Ik heb altijd een goede relatie gehad met Daniel toen we teamgenoten waren, en ook toen we dat niet waren."

"Tegelijkertijd heb ik ook een goede relatie met Checo, dus het zou oneerlijk zijn om nu hier te zitten en te roepen wie ik liever als teamgenoot zou hebben. Ze zijn geweldige teamgenoten geweest en het is niet aan mij om te beslissen, want ik focus me op mezelf.

"Dus als het volgend jaar Checo is, prima. Ik heb goed met hem samengewerkt, maar ook op persoonlijk vlak vind ik hem een geweldige vent. En als het Daniel wordt, dan zullen we ook prima op kunnen schieten en een mooie tijd hebben samen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'