Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart controversiële uitspraken na crash Grosjean

Max Verstappen raakte enigszins in opspraak nadat hij na de Grand Prix van Bahrein wat dingen riep over coureurs die zouden weigeren te racen na een crash zoals die van Romain Grosjean. In aanloop naar het tweede weekend wil hij even duidelijk maken dat deze woorden niet verkeerd moeten worden opgevat.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Romain Grosjean crashte afgelopen zondag ongenadig hard. Wereldwijd vreesde men dat de Haas-coureur het leven zou laten na het zien van de vuurzee, maar uiteindelijk kwam de Fransman relatief ongeschonden uit de strijd.

Toen de race anderhalf uur later weer verder ging waren het Lewis Hamilton, Max Verstappen en Alexander Albon die naar het podium en de bijbehorende persconferentie mochten. Daar zei de Nederlander wat dingen die hem links en rechts op commentaar kwamen te staan.

Sommige coureurs gaven aan heel erg geschrokken zijn van de crash en sommige journalisten vroegen zich dan ook af of het misschien logisch als er coureurs waren geweest die na het zien van de megacrash niet meer opnieuw in de auto hadden willen stappen.

Verstappen vond dat een hele rare suggestie toen deze hem werd voorgelegd en was van mening dat je dan beter niet meer kan racen. De manier waarop hij dat zei kwam hem vooral in de buitenlandse media op veel commentaar te staan. Enkele dagen later nuanceert Verstappen zijn opmerkingen in aanloop naar de tweede race in Bahrein.

"Ik denk dat mensen niet goed hebben begrepen wat ik bedoelde. Wat ik bedoelde te zeggen was dat wij als coureurs de risico's kennen zodra we instappen en als iemand twijfelt dat ze dan zouden moeten overwegen om te stoppen met racen."

"Er is niks mis mee als je je oncomfortabel voelt om te racen na zo'n crash, maar we maken deel uit van een team en het team vertrouwt erop dat wij coureurs ons werk doen, en dat is nou eenmaal om in die auto te zitten en te racen. Als Romain niet uit zijn auto was gestapt, dan was het natuurlijk een heel ander verhaal geweest", zo benadrukt de Red Bull-coureur.

Tot slot verwijst Max nog naar de jaren '60 en '70, toen het gevaar nog duidelijker aanwezig was dan vandaag de dag. "Toen was het nog gevaarlijker en de coureurs stapten altijd in hun auto, omdat ze wisten dat het hun werk was. Daar hielden ze van, ook al wisten ze dat het risico heel groot was dat ze een van hun vrienden om hen heen zouden verliezen door een crash."

"De veiligheid is tegenwoordig ongelooflijk goed en ik respecteer natuurlijk ieders beslissing om wel of niet te racen, maar zo sta ik er dus in. Niemand wil ooit een crash zien zoals die van Romain, maar alles wat telt is dat het goed met hem gaat", aldus de woorden van de Formule 1-coureur.

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

49 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP