Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart enorm verschil met Norris

Max Verstappen beperkte de schade door als tweede over de streep te komen in Singapore. Het zorgt voor tevredenheid bij de Nederlander, die uitlegt waarom hij Lando Norris niet kon bijhouden. De RB20 werkte niet zoals gewenst.

Verstappen race Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen eindigde achter de ongenaakbare Lando Norris als tweede in Singapore. De wereldkampioen kon het tempo van zijn titelrivaal niet bijbenen, maar bleef verder foutloos en haalde kostbare punten binnen. Verstappen weet dat hij het resultaat heeft gemaximaliseerd, zeker omdat de RB20 niet goed bij de karakteristieken van het stratencircuit past.

"We waren te langzaam voor de kop natuurlijk", vertelt Verstappen tegenover Viaplay. "Voor de rest heb ik mijn eigen race gereden. Ik ben wel en niet blij met de tweede plaats, want je wilt altijd winnen. Maar dit circuit ligt ons niet en en ik denk dat McLaren over het algemeen sterker is. P2 is meer dan maximaal, want je houdt één auto achter je."

Verstappen vond het echter niet makkelijk. "Het was lastig. Ik had te veel bandenslijtage, vooral op de achterbanden. Daardoor kan je natuurlijk ook niet echt de bochten aanvallen en kon ik geen snelheid meenemen. Daar verloor ik heel veel tijd, buiten dat het over de hobbels en kerbstones niet lekker loopt. Op een gegeven moment liep het gat met Lando wel heel snel op."

De Nederlander is wel blij dat Daniel Ricciardo nog een puntje afpakte van Norris. De Australiër reed de snelste raceronde. "Alle punten tellen mee en die hebben we hard nodig. We hopen dat we snelheid vinden naar de laatste wedstrijden toe."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na eenzame race Verstappen en dominante zege Norris