Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart minimale marge met Perez: "Dat werkt niet altijd"

Max Verstappen en Sergio Perez pakten een loepzuivere Red Bull-één-twee in de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Japan. De Nederlander trok aan het langste eind, nipt. Hoe blikt hij terug op zijn sessie?

Verstappen Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Direct na Q3 liet Max Verstappen op de boordradio al doorschemeren dat hij niet heel blij was met zijn ronde, waarmee hij zeven honderdsten sneller was dan Sergio Perez.

Hij spreekt na afloop met Jean Alesi en legt uit waarom de marge misschien niet zo groot was als eerder in de sessie: "Uiteindelijk was het heel close aan het einde. Je merkt hier gewoon dat de banden heel gevoelig zijn voor het agressieve asfalt. Je wilt wel altijd op de limiet rijden, maar dat werkt hier niet altijd", aldus de Nederlander.

"Maar het belangrijkste is dat we de poleposition binnen hebben. Dat verschaft ons een goede uitgangspositie voor morgen en dat is sowieso de dag die telt."

Gevraagd of Verstappen wat comfortabeler de race in gaat met zijn teamgenoot als secundant naast hem op de eerste startrij, gaat hij niet helemaal op die vraag in. Hij gaat uit van zijn eigen kracht. "Het is een mooi resultaat voor het team en laten we hopen dat we dat morgen vast kunnen houden."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola