Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart opmerkingen over stoppen: "Is dit echt een goed leven?"

Max Verstappen is in ieder geval tot en met 2028 nog te bewonderen in F1, maar daarna ook nog? Dat weet hij zelf ook nog niet, nadat hij de laatste periode meermaals over stoppen heeft gepraat. Hij legt uit waarom hij er zo over denkt.

Max Verstappen is een uitgesproken persoon, zoals we allemaal wel weten. Tijdens het afgelopen raceweekend praatte hij meermaals over stoppen, vanwege de veranderingen die er in de Formule 1 worden doorgevoerd en vanwege de steeds verder uitdijende kalender. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt hij er opnieuw naar gevraagd, waarna hij uitlegt waarom hij er zo over denkt. "Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg. Als we de kalender uit blijven breiden en het hele weekend zo lang blijft, dan ga je jezelf op een gegeven moment afvragen of het het wel waard is." "Natuurlijk hou ik van racen, van winnen. Qua salaris is het natuurlijk heel goed, maar is het ook echt een goed leven? Soms kom je op een punt waarop je andere dingen wil gaan doen. Ik heb natuurlijk een contract tot en met 2028 en dan gaan we het weer opnieuw bekijken."

Factoren

Wat zal richting 2028 dan de doorslag geven? Motivatie, zo vertelt Verstappen. "Op een gegeven moment wordt het te veel en is het tijd voor verandering." "Je moet altijd naar jezelf kijken, met jezelf praten: ben je nog gemotiveerd en hou je nog van wat je doet? Op dit moment is dat zeker nog het geval, maar er gaat een punt komen waarop ik andere dingen wil doen." Dat mensen zeggen dat Verstappen als F1-coureur juist bevoorrecht is, snapt Max ergens wel, maar aan de buitenkant ziet het er misschien iets rooskleuriger uit dan het werkelijk is. "Het klinkt misschien raar van buitenaf. Zij zeggen dan: 'oh je zit toch in de Formule 1 en je bent aan het winnen'. Ik zou waarschijnlijk ook zo denken als ik er buiten stond, maar zodra je in de Formule 1 zit, dan is het niet altijd zoals iedereen denkt. Ja het is geweldig en ik kan veel geweldige dingen doen, maar er is altijd een limiet", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"