Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart opvallende houding in persconferentie

Max Verstappen baarde opzien door heel kortaf te antwoorden tijdens de persconferentie na de kwalificatie in Singapore. De Nederlander legt buiten uit waarom hij zo handelde.

Verstappen post qualy Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen eindigde op de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore, maar na afloop ging het vooral over zijn houding tijdens de verplichte persconferentie. De Nederlander was duidelijk niet blij met zijn taakstraf van de FIA en liet dat blijken door heel kort te antwoorden. Verstappen hield wel woord door buiten de media uitgebreid te woord te staan en legt piekfijn uit waarom hij zo handelde.

"Wat er is gebeurd is echt belachelijk, dus waarom zou ik dan volledige antwoorden geven?", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Je krijgt heel gemakkelijk een boete of een soort straf, dus ik spreek dan liever niet te veel. We kunnen het interview ergens anders doen als je antwoorden nodig hebt."

Maar waarom kreeg Verstappen dan een taakstraf van de FIA? "Omdat ze een precedent willen scheppen en mensen vooral waarschuwingen of een kleine boete kregen. In mijn geval wilden ze een nog groter voorbeeld stellen, denk ik. Dat vind ik raar. Ik heb niet speciaal richting iemand gevloekt, ik zei alleen iets over mijn auto."

De wereldkampioen neemt de stewards overigens niets kwalijk. "Het is niet de schuld van de stewards, want ik heb eigenlijk een heel goed gesprek met ze gehad. Ze moeten gewoon de regels volgen. Ik denk dat ze veel begrip hadden, maar het is ook moeilijk voor hen."

Verstappen verwacht tot slot geen nieuwe straf voor zijn houding. "Ik heb geantwoord, je moet antwoorden. Ik heb niets raars gedaan."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"