Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart slechte start, Marko legt schuld bij Max

Max Verstappen kende een zeer povere start in de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Hoe kwam dat? Verstappen zelf en Red Bull-teamadviseur Helmut Marko delen hun eigen lezingen.

Het had niet veel gescheeld of Max Verstappen verloor niet alleen de leiding aan Lando Norris, maar ook de tweede plaats aan diens McLaren-teamgenoot Oscar Piastri. De start van Verstappen was allerminst goed. Hoe verklaart hij die matige start zelf?

"Ja, ik had gewoon heel veel last van wielspin. En zodra dat gebeurt, verlies je natuurlijk gewoon heel veel momentum richting de eerste bocht", zo begint de kampioenschapsleider na afloop van de race tegenover onder andere RacingNews365.

"En toen Lando eenmaal aan mij voorbij was gekomen, wilde ik vooral uit de problemen zien te blijven in de bochten drie en vier. Vervolgens had ik nog even een kort gevecht met Oscar bij het ingaan van Copse Corner, waardoor ik de buitenlijn moest houden, maar gelukkig pakte dat allemaal goed uit."

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko is in zijn analyse duidelijk over wie er verantwoordelijk is voor de matige start, namelijk Verstappen zelf. "Hij heeft de koppeling te intensief op laten komen", aldus Marko tegenover de Duitse tak van Sky.

Teambaas Christian Horner geeft tegenover onder andere RacingNews365 niet een directe verklaring voor de matige start, maar wijst naar het verleden. Traditioneel heeft de coureur vanaf P2 op dit circuit vaak de betere start", aldus de Brit, die vervolgens gevraagd werd naar zijn gedachten op het moment zelf. "Het was niet ideaal, maar ik was even later al heel blij dat hij door Copse Corner kwam."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen