Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verklaart stap voorwaarts in kwalificatie GP Mexico

Max Verstappen pakte op overtuigende wijze de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico, dat terwijl hij het hele weekend nog niet de snelste was. Hoe kwam het dat hij er nu toch weer stond?

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het was een goede kwalificatie", zo trapt Max Verstappen direct na de kwalificatie een open deur in. "Het zat tevens dichtbij elkaar allemaal. Na de derde vrije training voerden we aanpassingen door, waardoor de auto in een beter ritme terechtkwam."

"Om hier op de poleposition te staan is natuurlijk geweldig", zo vervolgt hij, waarna hij aangeeft op zijn hoede te zijn voor de run naar de eerste bocht op zondagmiddag: "Die run is lang, dus we hebben een goede start nodig. Maar ik denk hoe dan ook dat we over een snelle auto beschikken en dat is natuurlijk het belangrijkste."

Verstappen geeft aan met volle teugen te genieten van het enthousiasme van de fans naast de baan: "Geweldig! Het is ongelooflijk hoeveel passie de fans hier hebben. Het is geweldig om hier te rijden."

Die fans juichen natuurlijk in eerste instantie voor Sergio Perez, maar die moet morgen vanaf P4 komen. Toch verwacht Verstappen dat zijn teamgenoot naar voren komt: "Hij zal er morgen bij zitten, want ik weet dat we over een goede auto voor de race beschikken. Ik hoop dat het een leuke race wordt met veel actie."

Kan hij de Mercedessen, die erg sterk zijn in Mexico, achter zich houden? "Ik denk dat het allemaal dichtbij elkaar zal zitten. Normaal gesproken is de racepace van Mercedes ook goed. Het hangt ook een beetje af van de strategische mogelijkheden, maar daar zullen we vanavond eens goed naar kijken."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'