Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart stap voorwaarts in kwalificatie GP Mexico

Max Verstappen pakte op overtuigende wijze de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico, dat terwijl hij het hele weekend nog niet de snelste was. Hoe kwam het dat hij er nu toch weer stond?

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het was een goede kwalificatie", zo trapt Max Verstappen direct na de kwalificatie een open deur in. "Het zat tevens dichtbij elkaar allemaal. Na de derde vrije training voerden we aanpassingen door, waardoor de auto in een beter ritme terechtkwam."

"Om hier op de poleposition te staan is natuurlijk geweldig", zo vervolgt hij, waarna hij aangeeft op zijn hoede te zijn voor de run naar de eerste bocht op zondagmiddag: "Die run is lang, dus we hebben een goede start nodig. Maar ik denk hoe dan ook dat we over een snelle auto beschikken en dat is natuurlijk het belangrijkste."

Verstappen geeft aan met volle teugen te genieten van het enthousiasme van de fans naast de baan: "Geweldig! Het is ongelooflijk hoeveel passie de fans hier hebben. Het is geweldig om hier te rijden."

Die fans juichen natuurlijk in eerste instantie voor Sergio Perez, maar die moet morgen vanaf P4 komen. Toch verwacht Verstappen dat zijn teamgenoot naar voren komt: "Hij zal er morgen bij zitten, want ik weet dat we over een goede auto voor de race beschikken. Ik hoop dat het een leuke race wordt met veel actie."

Kan hij de Mercedessen, die erg sterk zijn in Mexico, achter zich houden? "Ik denk dat het allemaal dichtbij elkaar zal zitten. Normaal gesproken is de racepace van Mercedes ook goed. Het hangt ook een beetje af van de strategische mogelijkheden, maar daar zullen we vanavond eens goed naar kijken."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen