Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart tranen na eerste wereldtitel: "Het is mijn leven"

In Abu Dhabi zagen we een zeldzaam emotionele kant van Max Verstappen. De Nederlander was in tranen na het winnen van de wereldtitel en verklaart waarom hij het niet droog wist te houden.

Het 2021-seizoen had niet beter kunnen eindigen voor Max Verstappen. De Nederlander wist in de laatste ronde van de laatste race titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en verzekerde zich zo van zijn eerste wereldtitel. Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi zagen we een bijzonder emotionele Verstappen. "Normaal gesproken ben ik geen emotionele jongen. Ik laat mijn emoties niet echt zien, maar ik was aan het huilen aan het einde", vertelt de Red Bull-coureur in een interview met Formula1.com . De Limburger verklaart waar de tranen vandaan kwamen. "Het betekent gewoon heel veel voor mij. Het is mijn leven, weet je, ik ben ermee opgegroeid. Als je eenmaal je levensdoel hebt bereikt, je levensmissie, dat is gewoon oprecht ongelooflijk."

De gezamenlijke F1-droom van de Verstappens

Racen zat er vanaf jongs af aan in bij de Nederlander. Zowel zijn vader als zijn moeder waren actief in de racerij, maar volgens de kersverse wereldkampioen is hij door zijn ouders nooit verplicht om te gaan racen. "Ik ben geboren om te racen, maar mijn ouders hebben me nooit gedwongen om te racen." "Zij zeiden: 'Je mag doen wat je leuk vindt'. Maar natuurlijk, als je opgroeit en je ziet het allemaal om je heen gebeuren, dan wil je dat ook proberen. En toen vond ik ook echt heel leuk." Verstappen vond het zo leuk en bleek ook zoveel talent te hebben dat bijna elk vrij uurtje in het racen werd gestoken. Max en Jos trokken heel Europa door om te racen en toen ontstond de gezamenlijke F1-droom. "Het doel samen met mijn vader, toen we samen door Europa reisden, was natuurlijk eerst om in de Formule 1 te komen. Dat is al een prestatie op zich, daarna hoop je natuurlijk om ooit op het podium te staan of misschien een race te winnen." "Deze dingen werden bereikt en dan is het uiteindelijke doel natuurlijk het winnen van het kampioenschap. Dat hebben we nu ook behaald en daarna had ik dat emotionele moment met mijn vader in die pitbox. Dat was heel speciaal en is iets wat ik nooit zal vergeten."

Verstappen bedankt zijn familie

Jos Verstappen zei eerder nog dat hij zijn zoon dit jaar niet veel heeft hoeven helpen , maar Max is zijn vader, en zijn moeder, heel dankbaar voor alle hulp door de jaren heen. "Het heeft me veel geholpen tijdens mijn carrière." "Mijn vader had natuurlijk grote invloed op mijn prestaties, maar aan de andere kant had ik altijd de steun van mijn moeder. Ze kwam naar de races en dat doet ze nog steeds. Ik weet niet hoe ze Abu Dhabi heeft overleefd want normaal, tijdens andere races, wordt ze al heel nerveus", onthult de Nederlander. De hele familie heeft volgens de Red Bull-coureur offers gebracht zodat hij zijn doelen kon bereiken. "Zij moesten hun leven er ook voor aanpassen. Mijn vader was veel weg en het heeft hem waarschijnlijk het huwelijk gekost." "Voor mijn zusje was het ook zwaar. Ze mistte mij, ze mistte mijn vader omdat hij altijd bij mij was. Dus dit roept een hoop herinneringen op en het is niet voor niks geweest", besluit Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024