Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verklaart waarom hij niet voorbij aan Perez kon komen

Max Verstappen ging voor de overwinning in Bakoe, maar na een ongelukkig getimede safety car moest hij genoegen nemen met P2. In het laatste deel van de race wist hij Sergio Perez niet in te halen.

Max Verstappen heeft de GP van Bakoe niet kunnen winnen. Hij moest genoegen nemen met P2, nadat hij nog even aan de leiding had gereden. Toen de safety car echter op de baan kwam om de gestrande auto van Nyck de Vries te bergen, had de Nederlander net een pitstop gemaakt. Sergio Perez profiteerde en kon zo met Verstappen in zijn kielzog naar de zege rijden. "De timing van de safety car was natuurlijk wat ongelukkig", reageert Verstappen na afloop. "Toen moest ik weer pushen en probeerde weer ik dichtbij en in de DRS van Checo te komen. De banden oververhitten daardoor denk ik, toen ik probeerde te volgen." Niet alleen daardoor, ook door wat balansproblemen was Verstappen niet bij machte om Perez te verschalken. "De balans was echter ook heel erg inconsistent. Ik worstelde om constant te zijn en moest daarom wat spelen met de afstellingen, waardoor het in de laatste tien ronden wel wat beter aanvoelde toen ik het oploste, maar toen was het al wat te laat."

Teamresultaat

Toch lijkt Verstappen niet enorm te zitten met P2. Een goed teamresultaat, zo vat hij het samen. "We hebben weer veel geleerd tijdens de race en al met al weer een goed teamresultaat gescoord. Ik heb de muur een paar keer geraakt, we waren aan het pushen, maar dat hoort erbij op een stratencircuit." "We weten dat het een lang seizoen is en zoals ik al zei: we hebben veel geleerd over de auto. Bakoe is weer heel anders dan Miami en Miami is weer heel anders dan de andere circuits. Maar goed: we blijven leren. Het kan niet altijd perfect zijn. Er zijn altijd dagen die beter kunnen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"