Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verkozen tot Nederlandse Sportman van het jaar 2022

Max Verstappen is uitgeroepen tot Nederlandse Sportman van het jaar. Het is de derde keer dat hij deze prijs wint.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zet inmiddels al jarenlang de wereld en Nederland in vuur en vlam met zijn prachtige prestaties in de Formule 1. Ook dit jaar vloog hij werkelijk over het circuit. Met vijftien zeges en natuurlijk de wereldtitel was het zijn succesvolste jaar in de Formule 1 tot nu toe.

Hij stond dan ook niet geheel verrassend op de lijst met genomineerden voor de titel Sportman van het jaar. Samen met schaatser Thomas Krol en baanwielrenner Harrie Lavreysen streed hij om de titel. De vakjury verkoos Verstappen uiteindelijk tot de Nederlandse Sportman van 2022. Zijn zus Victoria nam de prijs namens Max in ontvangst.

Hattrick

Het is de derde keer dat Verstappen is uitgeroepen tot Sportman van het jaar en daarvoor de Jaap Eden-award ontvangt. Vorig jaar won hij ook al, nadat hij voor de eerste keer wereldkampioen Formule 1 was geworden. Eerder won hij in 2016, het jaar van zijn verrassende overstap van Toro Rosso naar Red Bull en zijn eerste overwinning tijdens zijn eerste GP voor het team van Christian Horner en Helmut Marko.

In de geschiedenis kwam het niet vaak voor dat een sportman zo vaak de award in ontvangst mag nemen. Alleen schaatser Ard Schenk (4x), turner Epke Zonderland (4x) zwemmer Pieter van den Hoogenband (3x) en judoka Anton Geesink (3x) gingen hem voor. De prijs wordt sinds 1959 ieder jaar uitgereikt. In 2020 werd er vanwege de coronapandemie geen Sportman van het jaar verkozen.


Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend