Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen grijpt naast prestigieuze Britse sportbenoeming

Max Verstappen had nog een bekroning kunnen toevoegen aan zijn collectie als World Sport Star van het jaar, maar de Britten verkozen een andere topsporter al wereldsportster.

Elk jaar verkiest het Britse BBC een Personality World Sport Star van het jaar. Publiekelijk wordt er gestemd op de grootste sportster, waarbij de Ierse jockey Rachael Blackmore werd bekroond met de prestigieuze titel. Max Verstappen stond ook op de lijst met genomineerden, maar verloor uiteindelijk van de eerste vrouw die die de Grand National heeft gewonnen in de jockeysport. Naast Blackmore en Verstappen stonden stonden er een aantal grote namen op de lijst met genomineerden, zoals American football-speler Tom Brady, tennisser Novak Djokovic en de Jamaicaanse sprinter Elaine Thompson-Herah. In 2020 won MMA-vechter Khabib Nurmagomedov de Britse prijs.

Verstappen verloor prijs ook binnen F1

Tijdens het prijzengala van de FIA verloor Verstappen eveneens de prijs voor persoonlijkheid van het jaar. Hier won zijn titelrivaal, Lewis Hamilton. De Nederlander zal er niet wakker van hebben gelegen, want de wereldtitel is binnen en in 2015, 2016 én in 2017 won hij de persoonlijkheid van het jaar binnen de Formule 1 al.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden