Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast door 'groot gat' met Ferrari: "Ze hebben zeker iets gevonden"

Max Verstappen start de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf de derde plaats. De Nederlander is verrast na het sterke resultaat van Ferrari tijdens de kwalificatie.

Charles Leclerc was in de slotfase van Q3 te snel voor Max Verstappen en ging er vandoor met pole voor de GP van Azerbeidzjan. Verstappen was niet teleurgesteld met de derde startplaats - ook Sergio Perez start voor hem - maar hij blijft ook realistisch. Ferrari is zeer snel en dat betekent ook wat voor zijn kansen tijdens de race op zondag. Vooral de balans was een probleem bij de Limburger. "Het is natuurlijk niet verkeerd", zegt hij over zijn resultaat tegenover Viaplay . "Maar het is ook niet goed genoeg. Het is dit weekend lastig de goede balans te vinden. In de kwalificatie ook, eigenlijk ging Q3 over het algemeen niet erg goed. Ik kon geen fijne balans vinden van de voorkant naar de achterkant." "Dan kan je niet constant zijn in hoe je de ronden aanpakt met het aanremmen en insturen. Het was niet constant, dan kan je geen goede ronde neerzetten. Maar we zijn evengoed nog wel derde geworden."

Verstappen hoopt op kansen tijdens de race

De afstelling van Verstappens RB18 mag niet veranderd worden, maar de Nederlander hoopt wel dat het op zondag anders aanvoelt dan tijdens de kwalificatie. "Ik hoop gewoon dat morgen in de race de balans iets normaler aanvoelt." Over zijn kansen blijft hij voorzichtig. "Het is moeilijk zeggen, want het is best weer een groot gat in de kwalificatie." "Ze (Ferrari, red.) zullen zeker iets gevonden hebben. Ik hoop dat het morgen in de race wat dichter bij elkaar zit", aldus Verstappen, die nog een kans ziet bij de strategie. "Als we druk kunnen zetten, dan kunnen we er voorbij."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi