Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verrast door 'groot gat' met Ferrari: "Ze hebben zeker iets gevonden"

Max Verstappen start de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf de derde plaats. De Nederlander is verrast na het sterke resultaat van Ferrari tijdens de kwalificatie.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc was in de slotfase van Q3 te snel voor Max Verstappen en ging er vandoor met pole voor de GP van Azerbeidzjan. Verstappen was niet teleurgesteld met de derde startplaats - ook Sergio Perez start voor hem - maar hij blijft ook realistisch. Ferrari is zeer snel en dat betekent ook wat voor zijn kansen tijdens de race op zondag.

Vooral de balans was een probleem bij de Limburger. "Het is natuurlijk niet verkeerd", zegt hij over zijn resultaat tegenover Viaplay. "Maar het is ook niet goed genoeg. Het is dit weekend lastig de goede balans te vinden. In de kwalificatie ook, eigenlijk ging Q3 over het algemeen niet erg goed. Ik kon geen fijne balans vinden van de voorkant naar de achterkant."

"Dan kan je niet constant zijn in hoe je de ronden aanpakt met het aanremmen en insturen. Het was niet constant, dan kan je geen goede ronde neerzetten. Maar we zijn evengoed nog wel derde geworden."

Verstappen hoopt op kansen tijdens de race

De afstelling van Verstappens RB18 mag niet veranderd worden, maar de Nederlander hoopt wel dat het op zondag anders aanvoelt dan tijdens de kwalificatie. "Ik hoop gewoon dat morgen in de race de balans iets normaler aanvoelt." Over zijn kansen blijft hij voorzichtig. "Het is moeilijk zeggen, want het is best weer een groot gat in de kwalificatie."

"Ze (Ferrari, red.) zullen zeker iets gevonden hebben. Ik hoop dat het morgen in de race wat dichter bij elkaar zit", aldus Verstappen, die nog een kans ziet bij de strategie. "Als we druk kunnen zetten, dan kunnen we er voorbij."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez