Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast door 'mysterieus' Mercedes

Red Bull zal het voordeel hebben bij de start van de GP van Abu Dhabi, maar wat verwacht Max Verstappen van zijn grootste concurrenten? Hij vindt het vooral gissen, maar was al wel verbaasd over het tegenvallende resultaat van Mercedes in de kwalificatie.

Topteams Red Bull, Ferrari en Mercedes starten de Grand Prix van Abu Dhabi met alle coureurs in de top zes. Vooral Max Verstappen en Sergio Perez zijn tevreden met de voorste startrij. Mercedes baalde na een schitterend weekend in Brazilië, want zij starten achter beide coureurs van Ferrari. Na afloop van de kwalificatie, waar Verstappen poleposition veroverde, wordt aan de Nederlander gevraagd voor welk team hij moet waken. Ferrari of Mercedes? "Dat is lastig om nu al te zeggen. Het ziet er bij ons vooral goed uit in de longruns, terwijl Ferrari en Mercedes het daar allebei wat lastiger mee hebben", aldus Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Maar ik weet natuurlijk niet wat ze nog kunnen 'vinden' voorafgaand aan de race. Ik denk dat we als team gewoon moeten zorgen dat we voor ze blijven. Dat is logisch, want dat betekent natuurlijk ook dat Checo voor ze eindigt in het kampioenschap."

Mercedes valt iets terug in de rangorde

Na een één-twee voor Mercedes in Brazilië starten Lewis Hamilton en George Russell op zondag achter beide Ferrari-coureurs op de plekken vijf en zes. De afgelopen races leek de Duitse renstal er juist net iets voor te zitten, maar in Abu Dhabi verdween het voordeel. Althans, in de kwalificatie. Ook Verstappen was verrast door het tegenvallende resultaat van Mercedes. "Misschien is het de lay-out van het circuit, maar voor mij is het eerlijk gezegd een mysterie. Bij Red Bull hadden we echter ook niet verwacht zo slecht te zijn in Brazilië, dus het is duidelijk dat je niet altijd weet waar je goed of gemiddeld presteert. Toch was ik een beetje verrast. Misschien focussen ze zich op de longruns en leveren ze daardoor wat in tijdens de kwalificatie. Je weet maar nooit", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"