© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen verrast met derde plaats: "Betere kans op podium"

06 okt. 2018 09:22 René Oudman 0 reacties
Van tevoren had hij ingezet op een vijfde startplaats, maar na een uur lang kwalificeren op het circuit van Suzuka vond Max Verstappen zich pardoes terug op de derde plek. Waar de Ferrari's strategisch de mist in gingen in wisselende omstandigheden, daar maakte de Nederlander optimaal gebruik van de droge momenten in Japan.

Tijdens het tweede kwalificatiesegment had de regen voor het eerst écht doorgezet en Ferrari liet zich volledig beetnemen. De Scuderia stuurde Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen op intermediates naar buiten voor het derde segment, maar op dat moment was het alweer droog.

Voor de Ferrari-coureurs zat er niets anders op dan een rondje rijden om direct naar binnen te komen voor droogweerbanden. Vettel en Raikkonen liepen zodoende grote achterstand op, iets wat ze in hun tweede run cruciaal in de weg kwam te zitten. Verstappen reed intussen op supersofts naar een 1.29.057. De Mercedessen waren veel te snel voor de Red Bull-coureur, maar de Ferrari's konden niet aan zijn tijd tippen.

"We hebben de juiste call gemaakt in Q3", vertelt Verstappen na afloop van de kwalificatie. "Het is jammer dat we de fans geen mooie show hebben kunnen geven in Q3, maar deze mensen zijn echt topfans", wijst de Nederlander naar de tienduizenden Japanners op de tribune. "Ook al regent het, of is het inmiddels al donker, blijven deze mensen zitten."

Met de twee Ferrari's achter hem - Vettel moet het zelfs doen met een zeer teleurstellende negende startplaats - kan Verstappen een rol spelen in de strijd om de titel, al kijkt de Nederlander daar zelf niet zo naar. "Is er nog sprake van een titelgevecht, dan?", lacht Verstappen, die zelf hoopt zondag in de top drie te eindigen. "We hebben met deze uitgangspositie een betere kans op het podium, in ieder geval!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen