Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast na 'gestoorde' kwalificatie en vijfde poleposition op rij

Max Verstappen pakte de eerste startplek voor de GP van Groot-Brittannië tijdens de kwalificatie op zaterdag, maar het ging zeker niet vanzelf. Achter hem staan er op zondag, tot grote verrassing van de Nederlander, twee McLaren-bolides op de startgrid.

Het was Max Verstappen die de kwalificatie voor de Britse Grand Prix wist te pakken. Geen verrassing zou je denken, maar het was de hele sessie spannend en de verschillen waren klein. Uiteindelijk ging de Nederlander in Q3 echt vol op het gas en wist hij een voorsprong van 0,2 op te bouwen naar de verrassende nummer twee: Lando Norris. De Brit was op zijn beurt weer een tiende van een seconde sneller dan zijn teamgenoot, Oscar Piastri. En dat tot grote verbazing van polesitter Verstappen, zo vertelt hij direct na afloop voor de camera. "Het was een gestoorde kwalificatie! Hectisch, glad op sommige plekken, maar we hebben onze ronden gereden." "Ik was in Q3 verrast door die twee daar", zo wijst hij naar het McLaren-duo. "Geweldig voor McLaren om hier te staan en voor ons ben ik heel blij met de poleposition!"

Geen groot gat

Verstappen stak er in Q1 en Q2 niet bovenuit zoals hij in Q3 deed, maar dat had volgens hem wel een goede reden. "In Q1 en Q2 was het zeker lastig, want er waren nog wat natte plekken. Je moest voorzichtig zijn. Je zit dicht op de limiet, maar wetende dat we een snelle auto hebben, hoefden we niet 100% tot de limiet gaan." Al met al een resultaat waar hij tevreden mee is, al was zijn voorsprong niet bijzonder groot, merkt de kampioen zelf ook op. "In Q3, dan ga je er echt voor en wisten we een iets groter gat te creëren, maar heel groot was het gat toch niet. Een mooie dag voor ons in ieder geval! Ik kijk nu al uit naar de zondag", sluit hij af met een glimlach.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"