Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verrast ook zichzelf: "Dit had ik absoluut niet verwacht"

Max Verstappen was ultradominant tijdens de kwalificatie voor de Belgische GP. Het verschil van 0,632 seconde naar nummer twee Carlos Sainz en het gemak waarmee het al het hele weekend gaat, kwam ook voor de Nederlander als een verrassing.

Max Verstappen start de Grand Prix van België op papier vanaf een nagenoeg kansloze positie, maar niets is minder waar. De Red Bull-coureur is al het hele weekend zo dominant op Spa-Francorchamps, dat menigeen hem beschouwt als de favoriet voor de eindoverwinning. Na de kwalificatie op zaterdag verschijnt Verstappen voor de microfoon van onder andere RacingNews365 , waar hij terugblikt op het weekend tot nu toe. Hoe kan hij toch zo dominant zijn? Volgens Verstappen komt het doordat Red Bull op een of andere manier zowel op de rechte stukken als in de bochten ijzersterk is. "Ik denk dat het met de lay-out van de baan te maken heeft. We zijn altijd wel snel geweest op het rechte stuk en op een of andere manier hebben we dat kunnen combineren met snel zijn in de bochten. Als je dat goed voor elkaar hebt, dan kan je hier op Spa-Francorchamps een goed gat slaan", weet hij.

Dominantie verbaast Verstappen

Verstappen moet erkennen dat hij zo'n (tot nu toe) geweldig weekend ook niet aan had zien komen. "Het is absoluut beter dan ik had verwacht. We hebben ons goed voorbereid, op de simulator ook al. Zodra we de auto in VT1 op de baan hebben gezet voelde het goed aan." Betekent dit dat we de komende maanden overwinning na overwinning gaan zien van Verstappen? Max fronst zijn wenkbrauwen als men dat aan hem vraagt. Hij weet dat de successen uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst. "Op elke baan moet je het weer opnieuw inschatten, dus ik denk dat deze baan ons gewoon veel beter ligt. De laatste tijd komt mijn bolide wel meer naar mij toe en daar probeer je ook constant aan te werken. Over het algemeen willen we stappen zetten met de auto en niet alleen maar wat betreft de manier hoe ik me voel in de auto", aldus de regerend kampioen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"