Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen nieuws

Verstappen verrast voormalig F1-coureur: "Zelfs vergeleken met andere topcoureurs"

Nick Heidfeld reed jaar en dag in de Formule 1. De degens kruiste hij nooit met Max Verstappen, maar desondanks durft hij te zeggen dat de Nederlander een complete coureur is. Weinig andere namen mogen in een adem met Verstappen genoemd worden.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De laatste jaren is de Formule 1 een waar Max Verstappen-feestje. Dat merkt ook voormalig F1-coureur Nick Heidfeld op. De Duitser, van 2000 tot en met 2011 actief in de koningsklasse van de autosport, is diep onder de indruk van de Red Bull-coureur, die over een week voor het derde jaar op rij kampioen kan worden.

"Het is zeer indrukwekkend wat Verstappen aan het doen is. Zijn talent stond altijd al buiten kijf. Op het circuit zie je dat hij speciaal is, zelfs vergeleken met andere topcoureurs. Iets dat me nog positiever heeft verrast, is dat hij heeft geleerd van zijn fouten en zich extreem heeft ontwikkeld. Hij is een complete Formule 1-coureur", zo laat hij bij Sport1.de optekenen.

Wie nog?

Wie van de coureurs waarmee Heidfeld zelf heeft gereden maakten een vergelijkbare indruk op hem? De voormalig coureur van Prost, Sauber, Jordan, Williams, BMW Sauber en Lotus kan er wel een paar opnoemen. "Echt maar een enkeling is zo speciaal als Verstappen", claimt hij. "Heel, heel weinig coureurs."

"Je had Michael Schumacher. Toen ik nog in de Formule 3000 reed (vergelijkbaar met F2 vandaag de dag, red.) keek ik in Monaco naar de F1-bolides. Tot de dag van vandaag blijf ik het zeggen: als je alle auto's en alle helmen dezelfde kleur had gegeven, dan had je Schumacher alsnog kunnen herkennen. Hij reed simpelweg op een andere wijze. Hij had meer controle over zijn auto en reed dichter op de muren."

"Jaren later zag ik iets vergelijkbaars met Lewis Hamilton. De Brit had een extreem goede controle over zijn bolide, maar was wel wat wilder dan Schumacher. Ook Fernando Alonso viel me toen op. Hij reed misschien niet zo dicht op de muren, maar was wel ongelooflijk constant en had een geweldige controle over zijn auto."

"Sebastian Vettel mag je tot slot ook niet vergeten", zo zet Heidfeld zijn landgenoot nog even in het zonnetje. "De laatste jaren van zijn carrière ging het wat minder, maar in zijn Red Bull-tijd weet ik nog dat hij een keer een kwalificatieronde reed in Turkije waarbij ik dacht 'wow, echt waanzinnig!", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"