Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen verwacht een lastig weekend voor Red Bull: "Ferrari zal hier supersterk zijn"

Red Bull-rijder Max Verstappen verwacht dat Ferrari zeer sterk zal zijn in Hongarije. De Hungaroring zal volgens de Nederlander extra gunstig zijn voor Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Verstappen Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Ferrari en Red Bull strijden vooralsnog voor de overwinningen dit Formule 1-seizoen, met eerstgenoemde team dat op dit moment net wat sneller oogt. De verschillen tussen de teams zijn echter klein en afgelopen race in Frankrijk was het dan ook Max Verstappen die won. Concurrent Charles Leclerc startte vanaf pole en lag aan de leiding, maar maakte een fout en crashte.

Toch zit het qua snelheid goed bij Ferrari. De F1-75 is competitief en Verstappen verwacht in Hongarije een extra lastig weekend in het gevecht met de Italiaanse renstal. "Ik denk persoonlijk dat het wat lastiger voor ons gaat worden", zegt hij tegen onder andere RacingNews365, vooruitblikkend op de laatste race voorafgaand aan de zomerstop.

Verstappen legt uit waar ze nog iets tekort komen op Ferrari. "Vooral als we kijken naar de performance over één ronde. Ik bedoel niet dat het verschrikkelijk zal worden, maar ik denk wel dat Ferrari hier supersterk zal zijn. Natuurlijk zijn ze dat het hele jaar al, maar dit is wel een circuit waar ze heel sterk kunnen zijn."

Regenbuien kunnen een rol gaan spelen in Hongarije

Naast de prestaties van Ferrari ziet de Red Bull-rijder nog een andere factor die bepalend kan zijn tijdens het Grand Prix-weekend van Hongarije. "Ook als we kijken naar het weer: ik weet niet wat daarmee gaat gebeuren en hoeveel regen er gaat vallen. Dat kan ook meespelen bij het resultaat", aldus Verstappen. Op zaterdag en zondag worden er forse regenbuien verwacht boven het circuit.

De Hungaroring werd vroeger altijd een 'Red Bull-circuit' genoemd, maar Verstappen legt uit dat dat niet meer aan de orde is. "We hebben het nooit echt voor elkaar gekregen. De laatste jaren waren we hier vanwege verschillende redenen nooit competitief, ten opzichte van Mercedes natuurlijk. Als je nu naar het hele seizoen kijkt, dan is Ferrari over een ronde eigenlijk bijna onverslaanbaar. Vooral op een circuit als dit zal het heel moeilijk zijn. Maar: het gaat op zaterdag regenen, dus dan kan ook weer alles veranderen."

Er zijn volgens Verstappen dus nog genoeg kansen tegen Ferrari, al bestempelt hij de Scuderia als de grote favoriet op het circuit waar veel downforce benodigd is. Toch is de Hungaroring niet te vergelijken met bijvoorbeeld Monaco. Hier had Verstappen het zwaar met het insturen van de RB18, maar dit probleem verwacht hij niet direct tijdens dit weekend. "Normaal gesproken is dat meer op stratencircuits met korte bochten van negentig graden."

"Ik verwacht ook dat het hier met de (hoge) temperaturen ook heel anders gaat zijn. Aan de andere kant gaat het op zaterdag natuurlijk ook weer regenen en dat kan ook weer hele andere dingen met zich meebrengen qua balans", zo sluit de huidige WK-leider af.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen