Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: ‘Weinig extra pk’s voor Renault-motor vooral betrouwbaarder’

De motor van Renault wordt vaak gezien als het blok aan het been van Red Bull. De Franse krachtbron komt vermogen tekort en liet het team in 2017 vaak in de steek.

Dit seizoen moet dat veranderen en de Fransen hebben hard gewerkt aan het betrouwbaarder maken van de nieuwe motor. Max Verstappen ziet daarin de grootste winst voor het komende seizoen en niet in extra pk’s. “Je moet altijd nog dingen finetunen bij een motor tijdens de tests. Dat heeft ieder team. De motor is een klein beetje verbeterd, maar ik heb nog niet in de kwalificatiemodus gereden”, laat Max aan Ziggo Sport weten.

Daar waar zijn fans hopen op veel meer pk’s is Verstappen duidelijk. “Renault heeft zich voornamelijk gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid, niet zozeer het vermogen.” Eerder liet de motorleverancier al weten dat er gaandeweg het seizoen meer vermogen komt als de betrouwbaarheid op orde blijft. Iets wat Red Bull-teambaas Christian Horner niet kon waarderen. Horner wil vanaf race een meer vermogen en accepteert een mogelijke gridstraf bij motorfalen dan ook gelaten.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'