Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verwacht groter effect van DRS door nieuwe achtervleugel

De gewijzigde achtervleugel, met grotere DRS-opening, gaat volgens Max Verstappen zorgen voor meer inhaalacties. Het snelheidsverschil tussen de voorste en achterste auto neemt door deze maatregel verder toe.

De achtervleugels zijn in 2019 breder geworden, waarbij de DRS-opening ook groter is geworden. In theorie levert dit een direct voordeel op voor de achterliggende coureur, als die zijn DRS mag gebruiken. "Je merkt het DRS-effect wel meer. De vleugel is wat lager, waardoor het effect groter wordt", laat Verstappen op zijn site weten. "Het effect is natuurlijk wel afhankelijk van het circuit. Inhalen zal altijd lastiger blijven op circuits als Melbourne of de Hungaroring."

Niet alleen de achtervleugel is op de schop gegaan, ook de voorvleugel werd onder handen genomen. De exemplaren van 2019 zijn ontdaan van allerlei flaps en vinnetjes die er in de voorbije jaren wel op zaten. Diverse coureurs, waaronder Vettel en Verstappen, vinden het uiterlijk van de auto's er niet beter op geworden. De Red Bull-coureur verwacht bovendien niet dat de nieuwe voorvleugel een groot verschil maakt. "Als ik achter iemand rijd heb ik net zoveel turbulentie als eerst. De rondetijden tonen aan dat het ook dit jaar weer erg hard gaat. De FIA en FOM hadden waarschijnlijk niet verwacht dat het zo snel zou gaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"