Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verwacht intern Red Bull-onderzoek na GP Azerbeidzjan

De achteraf gezien iets te vroege pitstop van Max Verstappen heeft hem mogelijk de overwinning van de Grand Prix van Azerbeidzjan gekost. Red Bull zal onderzoeken wat er mis is gegaan, zo verklaart de Nederlander zelf.

Na de crash van Nyck de Vries in de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan dacht Red Bull in eerste instantie niet dat er een safety car zou komen. Teambaas Christian Horner verklaarde na afloop van de race dat het team dacht dat De Vries gewoon weg kon rijden, maar dit bleek niet het geval te zijn. De AlphaTauri-coureur stond namelijk stil met een kapotte voorwielophanging, waardoor de safety car het asfalt op werd gestuurd zodat de bolide van De Vries geborgen kon worden. Eén van de verliezers van dit incident was Max Verstappen, die onder de gele vlaggen een pitstop maakte. Red Bull had de pitstop al gepland staan. Het tegendeel bleek waar. Net na de pitstop van Verstappen werd de safety car het asfalt van het Baku City Circuit opgestuurd, waardoor de coureurs die nog een pitstop moesten maken, waaronder Sergio Perez, dit veel 'goedkoper' konden doen. Hierdoor verloor Verstappen de leiding in de wedstrijd aan Perez, terwijl ook Charles Leclerc aan hem voorbij ging.

Red Bull onderzoekt situatie

Na afloop van de race legt Verstappen aan de aanwezige pers, waaronder RacingNews365 , uit dat Red Bull gaat kijken naar wat er de volgende keer beter kan. Had zijn team al kunnen weten dat er meer aan de hand was dan gewoon een remfoutje van De Vries, zonder schade? "We maakten de call om een pitstop te maken. Ik zag dat er een auto stil stond, maar ik dacht dat die zich misschien gewoon verremd had. Achteraf gezien heb ik natuurlijk weinig zicht op de situatie, maar het is iets wat we moeten gaan onderzoeken." "Je kon duidelijk zien dat er een wiel beschadigd was en het leek er niet op dat hij nog terug naar de pitstraat ging rijden, zelfs als hij nog achteruit had kunnen rijden terug de baan op. Daar moeten we naar gaan kijken, want dat heeft mijn race wel pijn gedaan."

Wat kan er beter?

Verstappen is er dan ook zeker van dat er een onderzoek gaat komen intern bij Red Bull naar hoe deze situatie zich voor heeft kunnen doen. "Ik kon de auto ook zien stoppen op de schermen, maar ik kan niet in detail zien wat er is gebeurd." "Daar heeft het team natuurlijk beter zicht op. Ik zei het eerder al: we zullen gaan kijken naar of er in het vervolg iets beter kan in dit soort situaties. Ik weet daarnaast ook niet wanneer de exacte call kwam om de pitstop te maken, dus ja, ik kan er verder weinig over zeggen." Verstappen kon uiteindelijk de Ferrari van Leclerc nog inhalen in de race, maar teamgenoot Perez won uiteindelijk de GP van Azerbeidzjan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"