Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verwacht veel van McLaren in 2024

Als het aan Max Verstappen ligt, wordt 2024 net zo'n dominant jaar als het afgelopen seizoen. Maar de drievoudig wereldkampioen is realistisch genoeg om te zien dat dat heel lastig gaat worden. Wie ziet hij als de belangrijkste concurrenten?

XPB 1252674 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zou Max Verstappen zich afgelopen seizoen soms verveeld hebben? In een aantal races reed hij van start tot finish aan de leiding zonder dat hem door concurrenten een strobreed in de weg werd gelegd. Bij GP's waar hij een inhaalrace moest rijden, zoals de GP's van Miami (P9 bij de start) en België en de Verenigde Staten (P6), leek hij uiteindelijk meer plezier uit zijn winnende races te halen. Hoopt hij in 2024 dan ook op meer concurrentie?

"Hopelijk is er niet meer concurrentie natuurlijk. Maar dat zal automatisch wel zo zijn", zegt Verstappen in gesprek met de NOS. "Om nog zo'n seizoen te draaien is enorm lastig. Dat weet ik zelf ook. Alleen we gaan natuurlijk wel proberen om de auto goed te verbeteren. Ik denk dat alle teams heel veel hebben geleerd, ook van onze auto dit seizoen, dus die zullen zeker wel ook veel tijd vinden. Uiteindelijk moeten we gewoon naar onszelf kijken en hebben we genoeg te verbeteren aan onze auto. Dat maakt het wel weer leuk. Uiteindelijk hoop ik volgend jaar voor het kampioenschap mee te kunnen doen."

Dit jaar was het achter Red Bull veelvuldig stuivertje wisselen tussen de teams die Max Verstappen en Sergio Perez konden bijbenen. Wie ziet Verstappen in 2024 als de grote concurrent? "Dat is heel moeilijk om in te schatten. Elk weekend was het weer een ander team dat zich even goed liet zien. McLaren leek het bijvoorbeeld even helemaal op de rit te hebben, maar had daarna weer een dipje. Ze lijken daar wel te weten welke kant ze op moeten gaan en er werken goede mensen", werpt Verstappen het team van Lando Norris en Oscar Piastri op als concurrent. "Maar ook bij Mercedes zullen ze weer willen winnen en Ferrari weet ook wat ze te doen staat. Het gaat automatisch dichter bij elkaar liggen. Je zag het ook al in de kwalificatie dit afgelopen seizoen: het was niet altijd even makkelijk."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust