Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vestigt hoop op Newey: "Nauw betrokken bij ontwikkeling RB15"

Max Verstappen hoopt in 2019 de jacht te kunnen openen op Lewis Hamilton en Sebastian en daarmee automatisch ook op de titel. De Nederlander is dan ook blij met de sterk inmenging van topontwerper Adrian Newey.

Adrian Newey staat binnen de Formule 1 bekend als een waar genie als het gaat om het ontwerpen van auto's. Hoewel hij formeel niet meer de hoofdontwerper is van Red Bull, is hij volgens Max Verstappen in zijn rol als teamadviseur zeer nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces van de nieuwe RB15.

"En dat is zeer goed nieuws. Het is altijd goed als Adrian Newey zich ergens mee bemoeit", aldus de Nederlander tegenover Motorsport-Total over de man die als geen ander regelwijzigingen kan lezen en interpreteren. Zijn inmenging kan dan ook van onschatbare waarde zijn als in 2019 het aerodynamische concept van de Formule 1 op de schop gaat met nieuwe voor- en achtervleugels. Max Verstappent kijkt vol goede moed uit naar het volgende seizoen, al blijven er natuurlijk enkele vraagtekens boven 2019 hangen: "We moeten natuurlijk een goede auto zien te bouwen, maar dat gaat denk ik wel lukken. We hebben in onze fabrieken jongens rondlopen die alles geven en de cijfers uit de windtunnel beloven goede dingen." "Veel zal afhangen van hoe goed de nieuwe Honda-motor is. Ik ben hoopvol, maar wil ook realistisch blijven. We moeten afwachten waar die krachtbron werkelijk toe in staat is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi