Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen viel bijna uit door Renault-problemen: "Sloeg helemaal nergens op"

Verstappen kende een race met volop technische problemen en was mede daardoor dolblij dat hij de finish als tweede haalde.

De kwalificatie verliep het alles behalve probleemloos voor Verstappen, maar zijn problemen waren tijdens de GP van Singapore niet opgelost. Het had weinig gescheeld of de Red Bull-coureur had het einde van de race niet gehaald. Bij de start verloor Verstappen een positie aan Vettel, waardoor hij terugviel naar de derde positie: "Het lag niet aan de start, ik had gewoon te weinig vermogen uit bocht 4/5. Hij loopt gewoon niet harder."

De race van Verstappen zat er al bijna op na enkele rondjes vertelt hij na afloop voor de camera's van Ziggo Sport: "De motor viel weer in zijn neutraal en ik viel bijna stil, maar kon gelukkig net op tijd een versnelling selecteren, anders mochten de andere auto's me inhalen." "Ik was blij dat de Safety Car wegging, want elke keer als we in de eerste versnelling reden viel de auto bijna uit. Als ik op het gas ging deed hij niets, dus moest ik vol op het gas en met de rem erop rijden om maar toeren te houden. Dat sloeg echt helemaal nergens op! Gewoon weer dezelfde problemen tijdens de race en ik ben erg blij dat we nog tweede zijn geworden."

De problemen met de motor en software hielden de hele race aan legt Verstappen uit: "De hele race verliep het niet goed. Terugschakelen ging heel moeilijk en opschakelen met half gas dat deed hij niet. We hebben hem weer uitgereden en ik ben vooral blij dat ik achter de Safety Car weer een versnelling had gevonden, anders dan stond ik daar gewoon stil." Met zijn tweede plaats scoorde de Nederlander zijn zesde podiumplaats van het seizoen.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024