Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vol vraagtekens: "Een voordeel? Geen idee!"

Max Verstappen start de Grand Prix van Miami later vandaag als derde. De vraag of hij aan de goede kant start, kan hij niet beantwoorden. Hij zit sowieso vol vraagtekens voorafgaand aan de race.

Max Verstappen was eigenlijk nog redelijk tevreden met P3 in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. Dat was vooral omdat de weg ernaartoe met meerdere problemen gewoon niet goed was geweest. Niet voor niets zette Verstappen Red Bull in duidelijke bewoordingen op scherp . Zijn mening over de kwalificatie en de start van het weekend was meer dan duidelijk, maar wat betekent zijn uitgangspositie voor de start van de race? Staat hij aan de goede kant van de grid? De Nederlander moet in de persconferentie tegenover onder andere RacingNews365 het antwoord schuldig blijven. "Ik heb nog geen (proef)start gedaan, dus ik heb geen idee hoe dat zal gaan. Ik heb ook geen starts van anderen gezien, dus ik kan je werkelijk niet vertellen hoe dat zal gaan. Maar dat vat het weekend tot nu toe ook wel treffend samen. Het is ontzettend rommelig allemaal."

Verstappen tast grotendeels in het duister

Verstappen verwacht dat de race een zware opgave wordt, maar ook dat weet hij eigenlijk niet zeker, hij (maar ook anderen) zitten nog met zoveel vraagtekens: "Er staan twee auto's voor ons, dus dat maakt het wel wat lastiger, zelfs nog met een klein snelheidsvoordeel." "Maar aan de andere kant is het een nieuw circuit. We hebben niet veel informatie om op terug te vallen. Het wordt bovendien super warm en zonder fatsoenlijke long runs op vrijdag weten we dus ook niet heel goed wat we van de banden kunnen verwachten." "Een hoop vraagtekens dus, maar natuurlijk had ik graag iets verder naar voren willen starten", zo besluit de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024