Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vol vragen in Vegas: "Geen idee wat we kunnen verwachten"

Komend weekend staat voor het eerst sinds 1982 de Grand Prix van Las Vegas op het programma. Het nieuwe stratencircuit zorgt voor veel onzekerheden en ook Max Verstappen heeft geen idee wat hem te wachten staat.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen strijkt, net als zijn negentien collega's, dezer dagen neer in Las Vegas, waar men begint aan het eerste GP-weekend in Sin City sinds 1982. De F1-bazen pakken flink uit met een nieuw stratencircuit over de Strip en veel entertainment in de stad.

Het raceweekend zelf is omhuld met vraagtekens, omdat het nieuwe asfalt en de lage temperaturen voor extra hoofdbrekens zorgen. Max Verstappen aast op zijn achttiende seizoenszege en blikt vooruit.

"Het is gaaf om in Las Vegas te zijn", stelt Verstappen. "Deze Grand Prix is uiteraard een groot vraagteken voor iedereen. We hebben geen idee wat we kunnen verwachten, maar we benaderen het als ieder ander raceweekend."

De 26-jarige Nederlander legt uit waar de onzekerheden vandaan komen. "We hebben natuurlijk geen vergelijkbare data uit het verleden, dus er valt veel te leren. Daar komt bij dat de temperaturen vrij laag zijn in de avond. Het wordt interessant om te zien hoe de RB19 presteert in die omstandigheden. Ik kijk er naar uit om over de Strip te racen, want dat gaat er cool uit zien."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton