Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen volgens Pirelli in het nadeel tijdens GP Portugal

Als we Pirelli moeten geloven start Max Verstappen niet op de band die in theorie leidt tot de snelste strategie in de Grand Prix van Portugal. Mercedes daarentegen wel.

Waar Mercedes er in Q2 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal voor koos om de medium banden onder de auto's te laten monteren, ging Max Verstappen 'gewoon' op zachte banden van start. Hij wist zich daarop eenvoudig te plaatsen voor Q3, maar wist wel dat hij dus op een andere band zou starten dan Mercedes. De zachte banden van Max Verstappen werken op papier niet in zijn voordeel, dat is althans wat Pirelli heeft uitgedokterd. De snelste strategie begint met een start op medium banden, om vervolgens iets voor de helft van de race te wisselen naar harde banden. Voor Max Verstappen heeft Pirelli echter ook een éénstopper in de aanbieding, waarbij hij na zo'n 18 van 66 ronden al zou wisselen naar harde banden.

Dat zou echter wel betekenen dat hij de harde banden 48 ronden lang goed moet zien te houden. De tweestopper die Pirelli als op twee na snelste strategie voorschrijft, is sowieso geen optie voor de Nederlander. Die gaat uit van twee wissels naar medium banden, dat terwijl Verstappen maar één setje mediums over heeft (zie overzicht hieronder). Natuurlijk kan alle theorie de prullenbak in vanaf het moment dat er regen valt. Dan hoeven de coureurs niet meer twee verschillende droogweerbanden aan te spreken. De kans dat de regen pas na de race valt, lijkt echter groot. Sowieso zitten Lewis Hamilton en Max Verstappen niet op regen te wachten, en met hen vele anderen. Het zou het Autodromo do Algarve tot een ware ijsbaan maken , zo voorspellen de vedetten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi