Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen voorspelt knotsgekke Formule 1 GP van Miami

Max Verstappen maakt aanstaande vrijdag zijn eerste meters op het fysieke Formule 1-circuit van Miami. Na verkennende kilometers in de simulator voorspelt hij een knotsgek raceweekend.

De Formule 1 strijkt neer in het uiterste Zuid-Oosten van de Verenigde Staten, in de staat Florida. De Grand Prix van Miami is nieuw op de kalender en Max Verstappen houdt rekening met een knotsgek weekend. "I think this weekend is going to be pretty crazy!", zo begint hij in zijn vooruitblik op de vijfde ronde van het WK van 2022: "Ik kijk er naar uit om te racen in Miami. Ik heb al op het circuit gereden in de simulator en we hebben zoveel mogelijk geoefend en ons zo goed als mogelijk voorbereid zonder daadwerkelijk het circuit in real life te hebben gezien."

Verstappen is een liefhebber

Max Verstappen is een liefhebber van racen in Amerika, zo laat hij weten: "Ik hou ervan te racen in Austin, dus het is tof dat we dit jaar nog een race hebben. Het is mooi om te zien dat de Formule 1 groeit in Amerika. De F1 en de teams promoten de klasse volop en met ook nog eens meer races maken we de sport steeds populairder." Dat de competitie wat feller lijkt te zijn dit seizoen helpt volgens de Red Bull-coureur zeker ook mee: "Het helpt denk ik ook dat de auto's elkaar nu wat makkelijker kunnen volgen en dat meer teams om de overwinning strijden, dat is toch wat belangrijk is voor de fans." "Ik hoop dat het een enerverend weekend wordt. Miami als stad is erg mooi en ik denk dat het een interessante locatie is voor een Grand Prix. Ik denk bovendien dat niet alleen de coureurs enthousiast zijn, maar zeker ook de fans."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"