Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Verstappen ziet zichzelf als favoriet voor zeges in Spielberg

Max Verstappen ziet zichzelf als favoriet voor de zeges bij de dubbele seizoenstart in Oostenrijk op zondag 5 juli en zondag 12 juli. De Nederlander eindigde er de afgelopen twee jaar telkens bovenop het ereschavot.

Verstappen zege oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull voelde zich de afgelopen twee jaar als een vis in het water op het thuiscircuit en voor Max Verstappen gold dat al helemaal. De teller staat op twee overwinningen in de afgelopen twee jaar, waarbij het geweldige duel met Charles Leclerc in de slotfase van de race in 2019 nog vers in het geheugen staat. Het karakter van het circuit in combinatie met de hoge ligging in de bergen bleek telkens een ‘match made in heaven’.

Genoeg redenen dus om de Nederlander wederom als topfavoriet voor de zege aan te wijzen en zo ziet hij zelf ook wel een beetje. "Ik houd van dat circuit. Het is ons thuiscircuit en dat motiveert natuurlijk enorm", vertelt de Nederlander in een livestream het programma Sport am Sonntag op de Oostenrijkse televisiezender ORF. "We hebben het daar als team vaak goed gedaan. Qua strategie, maar onze auto's gingen daar ook vaak goed. En ja, als dat totaalplaatje klopt dan kun je zo'n wedstrijd winnen."

Het Formule 1-seizoen start, na maanden van vertraging door de corona-uitbraak, in Oostenrijk met twee races achter gesloten deuren, op 5 en 12 juli. Dat betekent dat Verstappen het zal moeten stellen zonder de enorme supportersschare die de afgelopen edities zo typerend was voor de race in Spielberg.

Neemt niet weg dat Verstappen hoopt op een klinkende start van het seizoen. "Ik wil eigenlijk altijd winnen: ieder jaar en iedere race." Hij refereert daarbij aan de goede vorm tijdens de wintertests in Barcelona, eind februari. "Bij de wintertests in Barcelona was de auto erg goed, alles functioneerde prima. Het blijft natuurlijk afwachten, maar binnen het team is iedereen zeer gemotiveerd. Ze willen voor het kampioenschap gaan en ik ook. Ik vertrouw erop dat we samen met Honda een sterk pakket hebben."

Wat een transfergeweld! Volop verandering in de top van de autosport in 2021 en dat terwijl het F1-seizoen 2020 nog moet beginnen! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel?
Is Carlos Sainz een toekomstig wereldkampioen of een ideale tweede rijder bij Ferrari? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten