Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen voorziet 'hectisch en druk' weekend in Oostenrijk

Max Verstappen gaat komend weekend proberen om voor de vijfde keer de Grand Prix van Oostenrijk te winnen. Gesteund door 'The Orange Army' kijkt de regerend wereldkampioen uit naar de race in Spielberg, maar voorziet hij ook moeilijkheden dankzij het sprintweekend.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat in de Formule 1 het derde sprintweekend van het seizoen voor de deur. De eerste twee gingen voorspoedig voor Max Verstappen, echter is sinds de laatste sprintrace in Miami, de concurrentie flink toegenomen. In de preview van Red Bull Racing voorziet Verstappen dan ook een lastig weekend.

Toch wil Verstappen met iets positiefs beginnen: de vele landgenoten die komend weekend opnieuw afreizen naar het Alpenland. Het geeft een speciaal gevoel bij de regerend wereldkampioen: "We voelen ons hier altijd ontzettend welkom en genieten er van om terug te keren in Oostenrijk. Ook omdat het de thuisrace is van Red Bull. Het is altijd goed om 'The Orange Army' hier te zien en echt die support te voelen vanaf de tribunes."

Verstappen was in het verleden al extreem succesvol op het Oostenrijkse circuit, maar waakt voor te veel optimisme. Vooral vanwege één zeer kritiek punt is Verstappen op zijn hoede: "Het is een sprintweekend dit weekend, wat altijd zorgt voor een hectisch en druk weekend voor ons. Het is erg belangrijk dat we de setup van de auto meteen goed hebben en analyseren hoe we het beste kunnen voortborduren en verbeteren op basis van de afgelopen races."

"Zeker tijdens de kwalificatie zal het erg dicht op elkaar zitten. De baan kent vrij veel inhaalmogelijkheden dus ik verwacht wel een leuke race. Het team heeft hier de afgelopen jaren goed gepresteerd en hopelijk kunnen we dit dit weekend herhalen. Dan kunnen we al die fans trots maken en de overwinning mee naar huis nemen", aldus Verstappen. 

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership