Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vreest Coronavirus niet: "Tijd zal uitwijzen of F1 hier goed aan doet"

Als men besluit om de het Formule 1-weekend in Australië door te laten gaan, vertrouwt Max Verstappen erop dat het veilig is om te racen. Vragen over of dat überhaupt verantwoord is, pareert hij.

Vertappen Australie 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Uiteindelijk ben ik geen dokter, dus ik heb geen idee hoe met dit alles om te gaan", roept Verstappen in gesprek met onder andere RacingNews365 in Melbourne. "Ik doe wat anderen mij zeggen dat ik moet doen, dat lijkt me het beste. Ik vertrouw daarbij op het oordeel van de organisatoren."

Gevraagd naar of het in zijn ogen überhaupt verantwoord is om te gaan racen - Renault-teambaas Cyril Abiteboul schaamde zich bijvoorbeeld voor de 'lakse houding' van de Formule 1- herhaalt Verstappen zichzelf: "Ik dien die beslissing niet te nemen, daar ben ik niet de aangewezen persoon voor. De tijd zal uitwijzen of we hier goed aan doen."

Verstappen geeft te kennen dat hij zich een beetje probeert af te sluiten voor wat er allemaal rond het Coronavirus gebeurt: "Het is natuurlijk niet best wat er allemaal gaande is. Natuurlijk hoop ik dat alles doorgaat, maar ik probeer me er zo min mogelijk mee bezig te houden."

Desondanks ziet het weekend er voor Max Verstappen door het Coronavirus wel wat anders uit dan een gemiddeld raceweekend: "Net zoals overal ter wereld worden we geadviseerd afstand te houden. De interactie met de fans zal bovendien minder zijn en ik kan alleen maar hopen dat ze dat begrijpen, het is voor hen zelf ook beter."

Overigens staat het voor de Red Bull-coureur wel als een paal boven water onder welke voorwaarden de GP sowieso niet door zou mogen gaan: "Als door het virus één team verhinderd is, rijden we wat mij betreft niet. Het zou dan niet eerlijk zijn om toch te racen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Wordt dit het jaar van Max Verstappen? En krijgen we het gevecht Lewis vs. Max? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RN365 F1-podcast.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje