Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen vreest lange dominantie Mercedes: "Dit gat dicht je niet zomaar"

Max Verstappen had er na afloop van de kwalificatie in Barcelona flink de balen in. Red Bull hoopte met haar upgrade dichterbij te komen aan Mercedes, maar zag het gat groter worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De vierde plaats, het is inmiddels de vaste stek van Max Verstappen geworden dit F1-seizoen. De Nederlander is daarmee allerminst tevreden, maar beseft dat het lastig wordt om snel naar voren te komen. "Als het zo makkelijk was, hadden we het al wel opgelost", laat hij in gesprek met onder meer RacingNews365 weten.

Red Bull komt volgens Verstappen op alle vlakken wat tekort ten opzichte van Mercedes, maar hoe het op te lossen is weet de Nederlander niet. "Ik weet het niet, ik ben geen ontwerper en probeer alleen om zo hard mogelijk te gaan. Dit jaar is het lastig om te doorgronden hoe je de auto een stuk sneller maakt. Mercedes snapt het, maar over het algemeen heeft de rest er toch meer problemen mee."

De balans van de RB15 vormt daarbij niet het probleem, wel zit Verstappen aan de limiet van de auto en haalt hij al het hele seizoen het maximale uit zijn bolide. ""Ik had niet echt problemen met de balans en ging zo hard als mogelijk. Als ik nog harder zou gaan, dan zou ik van de baan vliegen. We hadden dit jaar nooit veel onderstuur of overstuur, alleen in Bahrein waar we een fout maakten met de setup."

Zondag deelt Verstappen de tweede startrij met Sebastian Vettel, met achter hem Charles Leclerc. Het drietal lijkt te knokken voor de positie van 'best of the rest' in Spanje, en ontloopt elkaar in de WK-stand ook nauwelijks.

Met medewerking van Joe van Burik

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje

0 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien