Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vreest: "Singapore is geen Monaco"

Menigeen dicht hem en Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo goede kansen toe voor een zege in de Grand Prix van Singapore, maar Max Verstappen wil zelf niet te hard van stapel lopen. De 20-jarige Nederlander is bang dat Mercedes en Ferrari een te hoog tempo kunnen overleggen op de zaterdag.

Verstappen wil zelfs zover gaan dat Red Bull dit jaar verder van de Ferrari is verwijderd, dan vorig jaar het geval was. Twaalf maanden geleden kwam de Nederlander drie tienden tekort om zijn eerste Formule 1-pole te veroveren.

"We zullen er tijdens de trainingen wel sterk uitzien, maar als zij de motor opschroeven voor Q2 en Q3 dan wordt het lastig", laat Verstappen weten tegenover de verzamelde Nederlandse media. "Maar zeg nooit nooit, onze auto is verder erg goed. Ik hoop vooral dat we nog wat extra's uit deze motor kunnen halen." Teammaat Ricciardo wist de Grand Prix van Monaco op zijn naam te schrijven en ook de Singaporese ronde van het WK wordt op een stratencircuit verreden. Toch denkt Verstappen dat er voldoende verschillen zijn tussen de twee circuits, die in het nadeel van de Red Bull spreken. "Dit is geen Monaco. Absoluut niet. Er zijn echt nog wel wat langere rechte stukken", meent hij. Verstappens beste prestatie op het Marina Bay Street Circuit dateert van 2016, toen hij na een mislukte start als zesde over de eindstreep wist te geraken.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden