© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen vreest: "Singapore is geen Monaco"

13 sep. 2018 18:15 René Oudman 1 reacties
Menigeen dicht hem en Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo goede kansen toe voor een zege in de Grand Prix van Singapore, maar Max Verstappen wil zelf niet te hard van stapel lopen. De 20-jarige Nederlander is bang dat Mercedes en Ferrari een te hoog tempo kunnen overleggen op de zaterdag.

Verstappen wil zelfs zover gaan dat Red Bull dit jaar verder van de Ferrari is verwijderd, dan vorig jaar het geval was. Twaalf maanden geleden kwam de Nederlander drie tienden tekort om zijn eerste Formule 1-pole te veroveren.

"We zullen er tijdens de trainingen wel sterk uitzien, maar als zij de motor opschroeven voor Q2 en Q3 dan wordt het lastig", laat Verstappen weten tegenover de verzamelde Nederlandse media. "Maar zeg nooit nooit, onze auto is verder erg goed. Ik hoop vooral dat we nog wat extra's uit deze motor kunnen halen."

Teammaat Ricciardo wist de Grand Prix van Monaco op zijn naam te schrijven en ook de Singaporese ronde van het WK wordt op een stratencircuit verreden. Toch denkt Verstappen dat er voldoende verschillen zijn tussen de twee circuits, die in het nadeel van de Red Bull spreken. "Dit is geen Monaco. Absoluut niet. Er zijn echt nog wel wat langere rechte stukken", meent hij.

Verstappens beste prestatie op het Marina Bay Street Circuit dateert van 2016, toen hij na een mislukte start als zesde over de eindstreep wist te geraken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen