Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen waarschuwt concurrentie voorafgaand aan Britse GP: "Zo gaat dat in F1"

Max Verstappen staat een straatlengte voor in het Formule 1-kampioenschap, maar zal geen moment twijfelen als een kans zich voordoet om aan te vallen. Volgens de Nederlander is dat nou eenmaal hoe het hoort te gaan in de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen ging met een voorsprong van 46 punten op teamgenoot Sergio Perez en 49 punten op Ferrari-rivaal Charles Leclerc het tiende Grand Prix-weekend van het jaar in. Op Silverstone kwalificeerde hij zich op zaterdag voor zijn twee grote rivalen, maar moest hij Carlos Sainz wel voor zich dulden. Alhoewel Verstappen het jammer vindt dat hij op zondag niet op P1 van start gaat, houdt hij een goed gevoel over aan de zaterdag in Groot-Brittannië. "Q3 verliep prima", zo blikt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 terug op het beslissende deel van de kwalificatie. "Alleen had ik last van gele vlaggen tijdens mijn laatste ronde, waardoor ik van het gas moest, om zo niet in de problemen te komen. Daardoor loop je een achterstand op, maar over het algemeen was mijn auto goed." "Natuurlijk is het zonde om naast de poleposition te grijpen, maar ik weet dat de punten pas worden verdeeld tijdens de Grand Prix op de zondagmiddag. Ik kijk er naar uit om te gaan racen, zeker op het moment dat je je goed voelt in de bolide."

Verstappen vol vertrouwen voor GP Groot-Brittanni:e

Verstappen heeft zin in de Grand Prix op Silverstone. Na een matige vrijdag merkte hij namelijk dat het op zaterdag aanzienlijk beter ging. In VT3 domineerde hij zelfs, wat ongetwijfeld goed zal zijn voor het vertrouwen. "Het wordt een goede race. De auto was sterk in VT3, met een betere balans dan in VT2 op vrijdag. Het is natuurlijk belangrijk dat je de juiste balans weet te vinden. "Ik heb er zeker vertrouwen in, maar ik denk wel dat Ferrari in VT3 nog wat over had qua motorvermogen. Dus ik denk dat het op zondag dichter bij elkaar zal zitten. Qua balans voelde het in ieder geval wel goed aan. In droge omstandigheden zal Mercedes er natuurlijk wel iets beter bij zitten, maar of het genoeg zal zijn denk ik niet. We zullen het op zondag wel zien." Wel is er een groot vraagteken volgens Verstappen. Alle teams reden namelijk slechts een handjevol ronden met veel brandstof aan boord tijdens de vrije trainingen, het is dus nog maar de vraag hoe de verhoudingen in de race zullen liggen. "Boven de zondag zal een vraagteken hangen, omdat het circuit door de regen vrij 'groen' zal zijn en we niet weten hoe de banden zich gaan houden, maar ik heb er vertrouwen in dat de Red Bull-bolides snel zullen zijn."

Verstappen houdt zich niet in

Hoe de verhoudingen dan ook zijn op zondag, Verstappen zal vol voor de zege gaan. Gevraagd of hij vanwege zijn riante voorsprong in het kampioenschap misschien met een andere mindset aan de race begint, wuift hij die suggestie weg. "Het doel is altijd om punten te scoren, zo veel als ik kan. Dat is hoe ik tot op heden elke race heb aangepakt, dus ik zie niet in waarom ik het plots anders zou moeten doen." "Als een kans zich voordoet om ervoor te gaan, dan ga ik er absoluut voor. Zo gaat dat in de Formule 1. Er komen nog heel veel races aan dit seizoen waarin je veel punten moet scoren om een kans te hebben om het kampioenschap te winnen", aldus de strijdlustige Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'