Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen waarschuwt: "Ferrari speelt geen verstoppertje"

Krijgen de F1-fans wederom een mooi gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc voorgeschoteld? Alle ingrediënten zijn er ook in Frankrijk weer voor aanwezig. Verstappen weet een ding zeker: makkelijk zal het niet worden.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Even leek het erop dat Max Verstappen een klasse apart zou zijn tijdens de kwalificatie op Paul Ricard. In de derde training zette hij de Ferrari's op grote achterstand, maar in de kwalificatie waren de rollen omgekeerd. Speelde Ferrari verstoppertje?

"Ik denk het niet. Ik denk dat ze in de kwalificatie iets meer pace hebben, iets meer bij kunnen zetten. De derde training gaf een wat vertekend beeld want ze reden hun snelste tijd pas in hun tweede ronde op de set banden. Dan ben je eigenlijk al vier tienden langzamer dan als je een tijd direct in je eerste rondje neerzet. Dan ziet het gat er al groot uit, maar eigenlijk sta je bijna gelijk. Daarnaast winnen ze ook altijd iets meer tussen vrije training drie en de kwalificatie", analyseert Verstappen voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen: Ferrari razendsnel en bijna onklopbaar op de zaterdag, Red Bull ijzersterk tijdens de races. Ook dit weekend zagen de long runs van de Nederlander er zeer indrukwekkend uit, maar volgens Verstappen biedt het geen garanties voor de race.

"Ze maken ten opzichte van de long runs op vrijdag en zaterdag altijd nog een stap richting de zondag. Het zal niet makkelijk worden. Ze zijn tot op heden op ieder circuit wel snel geweest en de races die ik tot nu toe heb gewonnen zijn nog niet makkelijk geweest."

Banden cruciaal volgens Verstappen

Verstappen zou in de race kunnen profiteren van zijn hogere topsnelheid, zeker op het tweede lange rechte stuk en in combinatie met DRS. Of hij vol in de aanval gaat weet hij nog niet, belangrijker is volgens hem om de banden goed te managen.

"Het ligt er aan hoe de situatie zich ontvouwt in de eerste ronde. Natuurlijk, het gaat heel lastig worden met de banden omdat het nog warmer gaat worden. Over het algemeen is het het allerbelangrijkste dat we goed met de banden omgaan."

De longruns geven Verstappen vertrouwen voor een goede race: "Ik denk over het algemeen dat we er wel redelijk goed uitzien. Of het genoeg is? Geen idee. Het voelde vanuit mij wel redelijk goed aan."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"