Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen was gefrustreerd: "Zo'n F1-bolide kan nooit snel zijn!"

Max Verstappen was behoorlijk gefrustreerd toen hij kennismaakte met de RB18, de Red Bull-bolide waarmee hij zijn tweede wereldkampioenschap veroverde.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het begin van 2022 werd duidelijk dat de RB18 van Red Bull flink overgewicht had. Max Verstappen kon hier niet heel goed mee omgaan, waardoor hij het in de eerste races van het jaar zwaar had. Daarna ging het stukken beter: de Red Bull-bolide ging op dieet en per gewichtsbesparing voelde Verstappen zich beter in de auto.

Het resultaat? Kampioenschap nummer twee met maar liefst vijftien overwinningen. In de openingsfase van het seizoen waren het echter vooral frustraties bij de Limburger. "Het had allemaal te maken met het gewicht van de auto. Door het overgewicht ontstond er veel onderstuur", zo legt hij uit aan Autosport.

"Toen we daar eenmaal vanaf waren, werd de auto weer wendbaarder. Hij werd niet twitchy, maar wel wendbaarder. Je kon de voorkant van de auto echt gebruiken en uiteindelijk is dat ook hoe je met een écht snelle auto rijdt."

Verstappen heeft een duidelijke mening over auto's met onderstuur. "Een auto kan gewoon niet snel zijn met onderstuur. Het is onmogelijk. Vooral met de banden van dit jaar was het hebben van onderstuur limiterend. Zo'n auto kan je gewoon niet hebben."

Naar mate het seizoen vorderde ging het stukken beter in het huwelijk tussen Verstappen en zijn RB18. "Om eerlijk te zijn kwam dit vooral door het gewicht. Ook de updates op de auto hebben geholpen. Ook was het begrijpen van de banden belangrijk, echt kijken hoe je ze beter kan sparen. Dat was niet altijd even makkelijk voor ons, dat is zeker."

Ook interessant:

Dit weten we al over de RB19, de nieuwe F1-bolide van Max Verstappen

Max Verstappen gaat in 2023 op jacht naar zijn derde Formule 1-wereldtitel. Dan moet hij wel een goede bolide onder zijn kont hebben. Volgend seizoen rijdt hij in de RB19 en in de onderstaande video laten we zien wat we tot nu toe weten over zijn nieuwe Red Bull-wagen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez