Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

"Verstappen was in 2023 gemotiveerder dan ooit"

Max Verstappen won in 2023 met grote dominantie zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Hij won 19 van de 22 races, maar daar ging een hoop voorbereiding aan vooraf. Het lag in ieder geval niet aan zijn motivatie.

Scanes Verstappen 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het jaar 2023 van Max Verstappen zal niet snel overtroffen worden door iemand. Zijn dominantie was ongekend, met als ultieme hoogtepunt zijn derde wereldtitel. Maar hij won ook tien wedstrijden achter elkaar, wat nog nooit was vertoond. Hij stond slechts een keer niét op het podium, met de vijfde plaats in Singapore, maar ging daarna vrolijk verder met winnen. Aan het einde van het seizoen won hij doodleuk zeven keer achter elkaar. In 2022 won hij al overtuigend de titel en een jaar eerder was er de epische ontknoping in Abu Dhabi met Verstappen's eerste wereldtitel.

Zijn oud-trainer Bradley Scanes, die vier jaar met Verstappen werkte, vertelt in The Red Flags podcast over hoe hij naar de drievoudig wereldkampioen kijkt. "Ik zag een jongen die de beste was, hij wist waar hij naartoe wilde. Je kunt zijn drive en werkethiek zien, dat was enorm. En ik moet dan de optimale omgeving voor hem creëren om zichzelf te kunnen zijn."

Scanes werkte eerder al met onder meer een wereldkampioen in het turnen, Max Whitlock. De Brit ziet dat de mentaliteit bij beide hetzelfde is. "Het gaat om de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen. Je weet, Max wordt geïnterviewd door twee of drie verschillende tv-stations op de grid of er gebeurt iets met de auto. Hij stapt de auto in en rijdt precies hetzelfde, het maakt niet uit wat er aan de hand is."

Wanneer aan de oud-trainer van Verstappen wordt gevraagd of het moeilijk was om Verstappen dit jaar gemotiveerd te houden tijdens de trainingssessies, is Scanes duidelijk. "Nee. Hij was in 2023 gemotiveerder dan ooit", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"